Η εταιρεία προϊόντων προσωπικής υγιεινής Παπουτσάνης προχωρά σε συνεργασία με την αμερικανική Windmill Health Products, εταιρεία παραγωγής και διανομής συμπληρωμάτων και φυσικών προϊόντων, για τη διάθεση της σειράς προϊόντων περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών OLIVIA στην αγορά των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Παπουτσάνης για την περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση των εξαγωγών της στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, μέσω συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο και τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η συμφωνία της Παπουτσάνης με τη Windmill προβλέπει την τοποθέτηση των προϊόντων OLIVIA σε ανεξάρτητα φαρμακεία των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ, σε επόμενο στάδιο, η διανομή θα επεκταθεί σε μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων. Ήδη, από τον Απρίλιο, η σειρά είναι διαθέσιμη σε ανεξάρτητα φαρμακεία σε 15 πολιτείες, σε ειδικές προθήκες (σταντ) της μάρκας. Η συμφωνία προβλέπει, παράλληλα, την προβολή της σειράς OLIVIA, μέσω προωθητικών ενεργειών και υλικού, στα σημεία πώλησης.

Προϊόντα της σειράς OLIVIA διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά ήδη από το 2005, κυρίως σε σημεία λιανικής με διεθνή προϊόντα, αλλά και μέσω e-shops για φυσικά προϊόντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσω της συνεργασίας, τα προϊόντα OLIVIA θα τοποθετηθούν σε ανεξάρτητα φαρμακεία του δικτύου της Windmill έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ, εντός του 2019, η σειρά προβλέπεται να τοποθετηθεί και σε αλυσίδες φαρμακείων στις ΗΠΑ.

Η συνεργασία αναμένεται να επεκταθεί μελλοντικά εκτός της αγοράς των φαρμακείων και να συμπεριλάβει τη διανομή των προϊόντων OLIVIA σε μεγάλα σημεία λιανικής πώλησης, στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ανήκουν στο δίκτυο της Windmill.