Τη δημιουργία του πρώτου franchise καταστήματος στις ΗΠΑ, στο Providence της πολιτείας Rhode Island, ανακοίνωσε η Yoleni's.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Yoleni's store στο Providence καλωσόρισε τους επισκέπτες του στις αρχές Μαΐου 2018, σε ιστορικό κτίριο του 1895 στο κέντρο της πόλης. Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά καταστήματα της εταιρείας στις ΗΠΑ, που θα αναπτυχθούν επίσης με τη μέθοδο του franchise και για τη δημιουργία των οποίων πραγματοποιούνται ήδη συζητήσεις.

Ο σχεδιασμός του καταστήματος έχει βασιστεί στο μοντέλο του ανανεωμένου Flagship store της Αθήνας, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν το παραδοσιακό παντοπωλείο με 800 και πλέον προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών, καθώς και γευστικές προτάσεις με φρεσκοψημένες πίτες, δροσερές σαλάτες, σάντουιτς, φρεσκοστυμμένους χυμούς, ποικιλία καφέδων και Yogurt bar με αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 40 είδη αλλαντικών και τυριών που κόβονται επιτόπου τη στιγμή της παραγγελίας, καθώς και ανάμεσα σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και χειροποίητα έτοιμα γεύματα ελληνικής κουζίνας.

Το Dinner Menu «Topos» προσφέρεται μετά τις 5 το απόγευμα και περιλαμβάνει τα πλέον αντιπροσωπευτικά πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, συνοδεία εκλεκτών ελληνικών κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.

Η υπηρεσία delivery για την ευρύτερη περιοχή του Providence αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Ακόμη, δύο από τις πιο χαρακτηριστικές εμπειρίες που προσφέρονται στο κατάστημα της Ελλάδας, τα cooking classes και τα olive oil tasting seminars, θα είναι επίσης διαθέσιμα σε λίγο καιρό στο νέο κατάστημα της Αμερικής.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, σε σύντομο χρονικό διάστημα το eshop www.yolenis.com/en-us/ θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις Ηνωμένες Πολιτείες με εντελώς ανανεωμένο προϊοντικό μείγμα.

Η Yoleni's ξεκίνησε το 2013 ως το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό delicatessen 2.000 και πλέον ελληνικών προϊόντων από 180 μικρούς Έλληνες παραγωγούς, Το www.yolenis.com. Κύριος στόχος της ιδρυτικής ομάδας, αλλά και των ανθρώπων που στελεχώνουν έκτοτε την εταιρεία, αποτελούν η ανάδειξη και η προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και φυσικά των παραγωγών τους, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τον Νοέμβριο του 2016 η εταιρεία, έχοντας χαράξει νέο στρατηγικό σχεδιασμό, προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου φυσικού καταστήματός της στο κέντρο της Αθήνας. Το αποτέλεσμα της μετάβασης από το ηλεκτρονικό στο φυσικό ράφι, ήταν η «ναυαρχίδα» του εγχειρήματος, το Yoleni's Greek Gastronomy center στην οδό Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι, το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο πολυχώρο ελληνικής γαστρονομίας και παράλληλα το «σπίτι» τού Έλληνα παραγωγού.