Εντυπωσιακή χαρακτηρίζει ο οργανισμός Enterprise Greece την εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Natural & Organic 2018, μία από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις βιολογικών φυσικών προϊόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας, στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2018.

Η ελληνική συμμετοχή διοργανώθηκε από τον οργανισμό Enterprise Greece για πρώτη φορά και στο εθνικό περίπτερο φιλοξενήθηκαν 52 μικρές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετείχαν με την υποστήριξη των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Στερεάς Ελλάδας ή αυτόνομα και, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης: «Η μεγάλη αυτή συμμετοχή είναι απόδειξη της εντατικοποίησης των προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να διεισδύσουν στις αγορές του εξωτερικού».

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν 10 κρητικές επιχειρήσεις, με ελαιόλαδο και ελιές, βότανα, οπωροκηπευτικά, παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, κρασί, πορτοκάλια, αβοκάντο και μέλι. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός στοχευμένων επαγγελματικών επαφών, με σημαντική προοπτική να εξελιχθούν σε επικερδείς εμπορικές συμφωνίες.

Οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.000 επαγγελματικές συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα υψηλής ποιότητας φυσικά και βιολογικά προϊόντα διατροφής και προσωπικής περιποίησης που παράγονται στη χώρα μας και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλη την Σκανδιναβία.

Την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Μάλμε, Σωτήριος Δίκος, ο σύμβουλος Α' Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Παντελής Γιαννούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Εμμανουήλ Χνάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θεμιστοκλής Χειμάρας.

Σε δήλωση του, ο κ. Χνάρης επισήμανε: «Η Περιφέρεια Κρήτης, έχοντας ήδη επιτυχή παρουσία σε πολλές διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και εσωτερικού, στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια των παραγωγών και των επιχειρήσεων του νησιού για την ποιοτική και αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό. Μέσω αυτής της οργανωμένης προσπάθειας τονίζεται ο εξωστρεφής χαρακτήρας της αγροτικής παραγωγής και αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές διεθνώς για τα μοναδικά ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ