Έχουμε ένα πλήρες σχέδιο με πάρα πολλές δράσεις για την υποστήριξη των εξαγωγέων και την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών, σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας (υπουργείο Εξωτερικών) Κώστας Φραγκογιάννης στην εκδήλωση "Greek Exports Exports Forum & Awards".

Ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στους 4 πυλώνες δραστηριότητας της εξαγωγικής διπλωματίας: Οικονομική διπλωματία, υποστήριξη εξαγωγέων, προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ειδικά πρότζεκτ και πρόσθεσε: "Την περσινή, δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, αρχικά στραφήκαμε στην ανάγκη της χώρας μας για υγειονομικό υλικό και προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει σε επίπεδο επαφών και συνεργασιών στο εξωτερικό, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία".

Στη συνέχεια, όπως είπε, έγιναν κάποιες αλλαγές στο Εnterprise Greece και προχώρησε ο μετασχηματισμός του ΟΑΕΠ και υπήρξε πληθώρα δράσεων για την υποστήριξη των εξαγωγέων.

"Για πρώτη φορά στα χέρια μας έχουμε ένα πλήρες σχέδιο με πάρα πολλές δράσεις για την υποστήριξη των εξαγωγέων και την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών. Μέσα από την πανδημία μπορεί κάποιος να βγει και πιο δυνατός, μέσω της ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων και της στροφής προς νέες αγορές" είπε ο υφυπουργός.