Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

«Απειλή για το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης», χαρακτήρισε τη ΝΔ, από τα Ιωάννινα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους και τα στελέχη του ΕΦΚΑ της Ηπείρου και της Κέρκυρας.

Ξεκάθαρος πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εμφανίστηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, σε σημερινή του συνέντευξη.

Μία γενικότερη αναφορά στις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πέτυχε η κυβέρνηση, αλλά και σε αυτές που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται, έκανε η  υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8». Παράλληλα, παρουσίασε το διαφορετικό σκεπτικό της τωρινής κυβέρνησης σε σχέση με των αμέσως προηγούμενων.

Ολοκληρωμένο Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με το άρθρο του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρη Αυλωνίτη στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής".

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια του ενεργειακού συστήματος και οι τηλεθερμάνσεις στην περιοχή Κοζάνης και Φλώρινας, όπως και ότι η επάρκεια εφοδιασμού είναι διασφαλισμένη, παρείχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής και εκπροσώπους φορέων της περιοχής και τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη.

Σε συνολικά 15.364 ανέρχονται οι αιτήσεις ενίσχυσης για ένταξη στα Σχέδια Βελτίωσης, με συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 1,6 δισ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 935 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Με τα τελευταία δεδομένα, η ανεργία είναι πλέον στο 19%, οι άνεργοι έχουν πέσει κάτω από τις 900.000 και έχουμε πολύ σημαντική μείωση της ανεργίας της τάξης των επτά ποσοστιαίων μονάδων από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση, καθώς συνολικά δημιουργήθηκαν πάνω από 320.000 θέσεις εργασίας» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκινά νέο πακέτο αναρτήσεων δασικών χαρτών υλοποιώντας ισχύουσες υπουργικές αποφάσεις, αλλά και ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού, Σωκράτη Φάμελλου, που αφορούν τις δεσμεύσεις του ΥΠΕΝ για την πορεία του έργου.

Το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε δαπάνη ύψους 800.000 για την επιχορήγηση του φορέα «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων» (ΕΛΕΠΑΠ), για το οικονομικό έτος 2018.

Με το ποσό των 2.110.639,24 ευρώ αποφάσισε να επιχορηγήσει τον δήμο Μαραθώνα το υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ