Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Από αύριο, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις ενιαίες αιτήσεις τους για το 2018, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στη χρηματοδότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, που υπολογίζεται να είναι έτοιμη στο τέλος Ιουνίου, θα συμβάλουν και αντίστοιχες τράπεζες Γερμανίας, Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και μη ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Βραζιλίας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στο επιχειρηματικό συνέδριο του ΣΕΒ, με τίτλο: «Οδηγός Ανάπτυξης των Μεσαίων και Μικρών Επιχειρήσεων.

Την αντίθεσή του στην ιδέα της συγχρηματοδότησης των άμεσων ενισχύσεων εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο Γεωργίας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), καθώς όπως τόνισε κάτι τέτοιο "θα σηματοδοτήσει τάσεις επανεθνικοποίησης της ΚΑΠ και παράλληλα θα οδηγήσει σε αύξηση του εσωτερικού ανταγωνισμού στην ΕΕ".

Με φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα πιθανόν να αντισταθμιστεί, μερικώς, η απώλεια του ΕΚΑΣ για χιλιάδες συνταξιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος (η τελική απόφαση εξαρτάται βεβαίως και από τα άλλα συναρμόδια υπουργεία), η πρόταση που έχει «πέσει» στο τραπέζι αφορά κατ’ αρχήν τους συνταξιούχους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (συνολικό οικογενειακό εισόδημα, περιουσία) για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Διπλασιάζεται από 30 εκατ. σε 60 εκατ. ευρώ το ποσό επιχορήγησης των δήμων για εξόφληση οφειλών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα επιχορήγηση συνολικού ποσού 777.643,47 ευρώ σε επτά δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεών τους, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

 

Οριστική λύση στο πολύπαθο λιμάνι της Σαντορίνης δίνει με απόφασή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης. Συγκεκριμένα διά της απόφασής του υπουργού εγκρίνεται η δέσμευση 8.400.000 εκ. ευρώ, για τη δημοπράτηση του έργου «Επισκευή προβλήτα Αθήνιου Ν. Θήρας».

Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υλοποιούμε σειρά έργων και δράσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου με βασική παράμετρο «τη ριζική αναθεώρηση του τρόπου παροχής των ψηφιακών υπηρεσιών του, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας Λισαβόνα βρίσκεται η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να έχει συνομιλίες τους επικεφαλής του αντίστοιχου υπουργείου της Πορτογαλίας.

«Ο Νόμος που ψηφίζεται στη Βουλή για τη μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), αποτελεί μια καίριας σημασίας δομική αλλαγή στη λειτουργία του κοινωνικού κράτους στην κατεύθυνση της ισονομίας, της δίκαιης ανάπτυξης, της διαφάνειας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε άρθρο της στην ιστοσελίδα dikaiologitika.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα ασφαλίζονται μηχανικοί και δικηγόροι δίνει απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, ενώ την ίδια ώρα έγιναν περισσότερα γνωστά για το πώς θα υπολογίζεται η ειδική προσαύξηση για τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ–ΤΣΜΕΔΕ.