Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

Το 78,6% των οφειλετών δημιούργησε οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία πριν από το 2015 τονίζει το υπουργείο Εργασίας με αφορμή τον σχολιασμό του τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννη Βρούτση για τη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση προόδου έτους 2018 του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Δημοσιεύθηκε η δεύτερη τριμηνιαία έκθεση προόδου έτους 2018 (Απρίλιος - Ιούνιος 2018) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, σύμφωνα με την οποία από τις συνολικές οφειλές, ύψους 33.860.386.315 ευρώ, το 78,6% των οφειλετών, δημιούργησαν οφειλές, πριν από το 2015 και οι οφειλές τους σήμερα αντιστοιχούν στο 96,8% των συνολικών οφειλών.

Δημοσιεύθηκε σήμερα η προκήρυξη του ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο. «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. «Βάζουμε τα θεμέλια για ένα κράτος ψηφιακό, προσβάσιμο και ανοιχτό στο δημοκρατικό έλεγχο», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη.

Συνολικά 4.474.725 συνταξιοδοτικές παροχές πληρώθηκαν τον Μάιο του 2018, από τις οποίες 2.838.805 ήταν κύριες συντάξεις, 1.229.793 επικουρικές συντάξεις και 406.127 μερίσματα, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για την αποτύπωση της δημοσιονομικής δαπάνης των χορηγούμενων συνταξιοδοτικών παροχών τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2018.

Η πτώση της ανεργίας στο 19,5% είναι μια αισιόδοξη εξέλιξη, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι μέσα στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης μας έχουμε καταφέρει να μειώσουμε σημαντικά τα ποσοστά της, ενώ τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να μην εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων.

«Η ανεργία είναι στα επίπεδα του 2012 πλέον και αυτό είναι στοιχείο που μπορεί να δώσει μία θετική ερμηνεία για την τάση της μείωσής της», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ πως η ανεργία έπεσε στο 19,5%. Τι είπε για τα ασφαλιστικά ταμεία, τις εισφορές και τα μέτρα για τους πυρόπληκτους.

Εκδόθηκε η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών για την οριοθέτηση περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου, η οποία καθορίζει τη στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των πληγέντων κτηρίων των περιοχών αυτών.

«Η μείωση της ανεργίας τον Μάιο του 2018 στο 19,5% αποτελεί αναμφίβολα μια ενθαρρυντική και αισιόδοξη εξέλιξη» δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την ανεργία.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ