Ο αντιπρόεδρος του κόμματος που έχει χάσει το μέτρημα από τις αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές που έκανε στις συντάξεις, σε ένα διάλειμμα από το μόνιμο ακροδεξιό παραλήρημά του, επιδίδεται χωρίς ντροπή σε ασκήσεις θράσους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε σχετική ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο Facebook.

«Του θυμίζουμε ότι είναι οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις έως και 50% και κρίθηκαν αντισυνταγματικοί.

Και αντί αυτός και το κόμμα του να απολογούνται για το γεγονός ότι μετά από όλα αυτά κατάφεραν να παραδώσουν το ασφαλιστικό σύστημα με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, νομίζουν πως μπορούν να κουνάνε και το δάχτυλο», σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

«Η παρούσα κυβέρνηση εναρμονιζόμενη απολύτως με την κρίση του ΣτΕ και συμμορφούμενη με το Σύνταγμα, προχώρησε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2016. Έθεσε ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διακρίσεις, προστατεύοντας τα καταβαλλόμενα ποσά των συντάξεων», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Είναι γνωστό ότι, όπως είναι υποχρεωτικό, το Δημόσιο οφείλει τυπικά να εξαντλεί τα ένδικα μέσα και στο πλαίσιο αυτό κινείται και η έφεση του ΕΦΚΑ.

Το θράσος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον αντίστοιχου μεγέθους με τον όλεθρο που προκάλεσαν οι πολιτικές της στην ελληνική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.