H έξοδος από τα μνημόνια αποτελεί παράθυρο ευκαιρίας να σχεδιάσουμε το μέλλον μας σε πιο σταθερές βάσεις, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τη στάση του ανεύθυνη, με αφορμή την ομιλία του στο ελληνοαραβικό φόρουμ.

Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία συμπίπτει με μια αυξανόμενη αβεβαιότητα και ένταση σε πολλά σημεία του κόσμου. Ακριβώς για αυτό η έξοδος από τα μνημόνια έχει την έννοια ενός παραθύρου ευκαιρίας για όλους, κυβέρνηση και κοινωνία, ώστε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας σε πιο σταθερές βάσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης, ξεκινώντας την παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς του υπουργείου.

Η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη και είναι πλέον εδραιωμένη, η δημοσιονομική κατάσταση σταθερή, το χρέος υπό έλεγχο ενώ το μαξιλάρι ρευστότητας μας δίνει θωράκιση, προσέθεσε μεταξύ άλλων.

Στο σχεδιασμό μας θα πρέπει να ενσωματώσουμε μαθήματα του παρελθόντος, επισήμανε ο κ. Δραγασάκης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν οι μεταρρυθμίσεις, όχι μεταρρυθμίσεις λιτότητας, αλλά μεταρρυθμίσεις που θα χτυπούν τις ανισότητες και θα ενισχύουν την ανάπτυξη.

Παράλληλα ο κ. Δραγασάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ για την ανεύθυνη, όπως είπε, στάση του. Εάν ήμουν επενδυτής θα έφευγα για τη χώρα, ανέφερε χαρακτηριστικά, για τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στο ελληνοαραβικό φόρουμ.

 Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ, αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει οτιδήποτε είναι κατά του δημόσιου συμφέροντος.