Την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συνάντησή του, την Παρασκευή, με τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

«Ο διαφημιστής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών έκανε και πάλι την εμφάνισή του, νομιμοποιώντας τους παραβατικούς εργοδότες» σημείωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, απαντώντας στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη που ανέφερε ότι «οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι' αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει».

Ηλιόπουλος: Αντίληψη βαθιά εχθρική για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, που τόνισε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook: «Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μία τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των εργοδοτών που εκλιπαρούν να ασφαλίσουν τους εργαζόμενούς τους, ενώ αυτοί αντιστέκονται σθεναρά. Να τους υπενθυμίζουμε τις ωραίες εποχές, τότε που μέσα από την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας, η "επιλογή" της αδήλωτης εργασίας έφερνε έναν άνεμο ελευθερίας κόντρα στους κρατικούς καταναγκασμούς. Επειδή, όμως, η κατάσταση είναι σοβαρή, η συγκεκριμένη αναφορά, ειδικά τη στιγμή που ένας αδήλωτος εργαζόμενος έχει ξυλοκοπηθεί από τον πρώην εργοδότη του, δείχνει μία φονταμενταλιστικού τύπου μονομέρεια. Μία αντίληψη βαθιά εχθρική για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Δική μας δουλειά είναι αυτή η αντίληψη να ηττηθεί».