Ανεβάζει ταχύτητα το υπουργείο Εργασίας για την έκδοση των συντάξεων που εκκρεμούν, τόνισε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επισήμανε ότι στόχος είναι να ξεκολλήσουν οι τριετίες και οι συλλογικές συμβάσεις όσο νωρίτερα γίνεται. Έχουμε προχωρήσει στην ταχύτερη έκδοση συντάξεων, ο σχεδιασμός είναι τελειώνοντας το καλοκαίρι να μην υπάρχουν επικουρικές συντάξεις σε εκκρεμότητα δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Όπως είπε, έχει δοθεί το 75% των καθυστερημένων από το 2015 παροχών που ανέρχονταν σε 400.000 περιπτώσεις (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ). «Θα επιταχυνθεί η χορήγηση των επικουρικών. Μόνο το Γενάρη εκδόθηκαν 13.000 επικουρικές όταν παλιά ήταν 3.000 - 4.000» σημείωσε, τονίζοντας ότι οι επικουρικές είχαν σκαλώσει με νόμο της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. « Δεν έβγαιναν επικουρικές και εφάπαξ για καιρό. Όλη αυτή η συσσώρευση εκκρεμοτήτων. μαζί με τις νέες, δημιουργούσε ένα μεγάλο όγκο» επισήμανε ο Τ. Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι από Φλεβάρη άρχισαν να στελεχώνονται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ μέσω ετήσιου προγράμματος από τον ΟΑΕΔ ώστε να υπάρξει ταχύτερη έκδοση συντάξεων, με τον σχεδιασμό του υπουργείο Εργασίας να είναι να εξοφληθούν όλες οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Παράλληλα επανέλαβε ότι με περσινή νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, υπάρχει πλέον η δυνατότητα για όσους υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης με ηλεκτρονικό τρόπο, να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη στο 80% της οριστικής, με την προϋπόθεση να έχουν πληρώσει εισφορές.

«Ο πολιτικός στόχος είναι να βελτιώσουμε τη θέση των εργαζόμενων» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Τ. Πετρόπουλος και επισήμανε ότι στόχος είναι να ξεκολλήσουν οι τριετίες και οι συλλογικές συμβάσεις όσο νωρίτερα γίνεται. Τέλος, απηύθυνε έκκληση να προστατευτεί ο ΕΦΚΑ και να μην υποτιμάται η σημασία του, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, η οποία, όπως είπε, επιθυμεί να ξηλώσει την κύρια ασφάλιση, το ασφαλές έδαφος για κάθε άνθρωπο.

Πηγή: avgi.gr