Με τα μέλη αντιπροσωπείας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, προκειμένου να συζητήσουν την εμπειρία κτηματογράφησης της Ελλάδας.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα η αντιπροσωπεία της αραβικής χώρας, αποτελούμενη από εκπροσώπους υπουργείων και ιδιωτικών φορέων, προκειμένου τα μέλη της να μελετήσουν την εμπειρία, την τεχνογνωσία και παραδείγματα καλών πρακτικών της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη διαδικασία κτηματογράφησης και εν συνεχεία, να τα χρησιμοποιήσουν στην αντίστοιχη διαδικασία που πρόκειται να ξεκινήσει στη Σαουδική Αραβία.

Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της εταιρείας «Ελληνικό Κτηματολόγιο» Βύρωνα Νάκου. Ο κ. Δημαράς παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τον βαθμό ολοκλήρωσης της διαδικασίας κτηματογράφησης στην παρούσα φάση και ανέφερε τον στόχο που έχει θέσει η χώρα για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου έως το 2021. Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, παρ' όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζει το όλο εγχείρημα, ιδίως στην περιφέρεια, όπου τα προβλήματα είναι περισσότερα, καθώς συχνά δεν υπάρχουν καθόλου τίτλοι ιδιοκτησίας.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας ευχαρίστησαν τον υφυπουργό για τη φιλοξενία, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την επίσκεψή που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα και τόνισαν ότι η επιτυχία που σημειώνει η χώρα με το κτηματολόγιο θα αποτελέσει καλό παράδειγμα και οδηγό για το δικό τους αντίστοιχο εγχείρημα.

Ο Έλληνας υφυπουργός δήλωσε: «Η χώρα μας έχει αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνογνωσία και διαθέτει τον κατάλληλο μηχανισμό αλλά και υψηλού επιπέδου επιστημονικό, προσωπικό τα οποία σε κάθε περίπτωση θέτουμε με χαρά στη διάθεσή σας, προκειμένου να συμβάλουμε ώστε να σημειώσει θετικά αποτελέσματα η προσπάθεια κτηματογράφησης της χώρας σας».