Η θέση του ΣΕΒ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που μεταξύ άλλων καθιερώνει διαδικασία αιτιολόγησης απόλυσης είναι αναμενόμενη και βέβαια αρνητική. "Είναι θέση και της Νέας Δημοκρατίας και του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών η απελευθέρωση των απολύσεων, όπως και η μείωση της αποζημίωσης. Είναι ο εργασιακός Μεσαίωνας που επιφυλάσσει για τον κόσμο της εργασίας ο Μητσοτάκης είναι υπό την σκέπη του ΣΕΒ"!

Αυτό τόνισε σήμερα ο γ.γ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, εκτιμώντας ακόμα ότι οι σοβαρές επιχειρήσεις δεν συμμερίζονται καθόλου στην πράξη τις απόψεις του ΣΕΒ και αυτών των ακραίων κύκλων. 

"Ο ΣΕΒ αυτή την στιγμή δεν εκφράζει το “υγιώς επιχειρείν”, υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις που λειτουργούν εντελώς διαφορετικά, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό», ενώ θύμισε ότι τα χρόνια των μνημονίων «έχουμε έτσι κι αλλιώς πετσόκομμα των αποζημιώσεων για απόλυση».

«Όλη αυτή η ακραία, νεοφιλελεύθερη πολιτική, έχει συντριβεί στην Ελλάδα, κοινωνικά και πολιτικά. Εφαρμόστηκε το 2012-2013, δημιούργησε 1,5 εκατομμύρια άνεργους, ορυμαγδό κλειστών επιχειρήσεων. Και τώρα θέλουν να την επαναφέρουν από την αρχή».