Υπεγράφη σήμερα στην ΕΡΓΟΣΕ η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο της «Κανονικοποίησης και της Ηλεκτροκίνησης της Σιδηροδρομικής Γραμμής Ισθμός - Λουτράκι», όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Το έργο που θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες θα συνδέσει τον προαστιακό της Αθήνας με το Λουτράκι. Όπως ανέφερε ο κ. Βούρδας, το έργο το «παρέλαβε η κυβέρνηση το 2015 σε υποσχέσεις, με μελέτες μη συμβατές με κανόνες διαλειτουργικότητας και η σημερινή ποιοτική ηγεσία του υπουργείου μπόρεσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και να επικαιροποιήσει τις μελέτες και να προκηρύξει, αλλά και να συμβασιοποιήσει το έργο».

Μίλησε για έργο ζωής για την ανάπτυξη της περιοχής και έργο επέκτασης του σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας που γίνεται πράξη εδώ και 4 χρόνια, ενώ τόνισε ότι «διαψεύδονται για άλλη μία φορά, όλες οι Κασσάνδρες που λέγανε πως δεν κάνουμε τίποτε για το έργο, έπαιζαν παιχνίδια πάνω στον ανταγωνισμό των υποψήφιων αναδόχων και απλά δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα».