Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως όσα ακούγονται και γράφονται από το πρωί για πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ τονίζουν πως το υπουργείο αναζητά συνεχώς νέα μέτρα για να κάνει ευκολότερη τη ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Νωρίτερα το πρωί έγινε γνωστό, μέσα από δηλώσεις τις αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, πως όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το δημόσιο θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις, οι οποίες θα φτάνουν τις 12.

Από το υπουργείο, όμως, τονίζουν χαρακτηριστικά πως «τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Επιπροσθέτως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Ως πρόσφατο παράδειγμα δίνουν την υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.