O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, προήδρευσε στη σημερινή πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την επεξεργασία των προτάσεων προς την αναδιοργάνωση της επικουρικής ασφάλισης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ορίστηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα υλοποιηθεί το τελικό σχέδιο για τη μετάβαση στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης, το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στους νέους που θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε: «Ευχαριστώ τα συναρμόδια υπουργεία, τις Ρυθμιστικές Αρχές, καθώς και τους θεσμικούς εκπροσώπους, που συμμετείχαν στη σημερινή πρώτη συνάντηση. Στόχος μας είναι, μέσα από το διάλογο, να σχεδιάσουμε το νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης, που θα προσφέρει προοπτική στους νέους ασφαλισμένους, ενώ, παράλληλα, θα εξασφαλίζει απολύτως τους σημερινούς εργαζομένους και συνταξιούχους. Πιστεύω ότι εντός της προθεσμίας που έχουμε ορίσει, θα ολοκληρωθεί η φάση του σχεδιασμού».

Η ομάδα θα συνεχίσει τις συναντήσεις της, καθόλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και θα παραδώσει το τελικό πόρισμα στις αρχές Οκτωβρίου.