Τη στήριξή του στη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε συνάντηση που είχε με μέλη του προεδρείου της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδος (ΕΑΕ).

Μάλιστα, ανέφερε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα δοθούν τα νομοθετικά εφόδια σε όλους τους κλάδους επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, για να υλοποιήσουν αντίστοιχες κινήσεις για όλα τα προϊόντα.

Ο αρμόδιος υπουργούς σημείωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών, όμως θα είναι αυστηρή με όσους διαπράττουν αδικήματα στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μεγάλο πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων που πλήττει και τον κλάδο του αυγού, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως θα υπάρξουν ουσιαστικοί έλεγχοι που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΕΑΕ μετέφεραν στον κ. Βορίδη το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο και επισήμαναν την ανάγκη λειτουργεία του συστήματος καταγραφής ισοζυγίων παραγωγής και πώλησης «Άρτεμις» και στα αυγά.

Ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε πως θα ελεγχθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί το σύστημα «Άρτεμις».