Να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης όσων πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας μπορούν πλέον εργοδότες - επιχειρήσεις.

Τέθηκε τα μεσάνυχτα σε λειτουργία η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο Π.Σ. Εργάνη για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ προκειμένου να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή, όπως είχε προαναγγείλει χθες βράδυ ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης.

Στην πλατφόρμα, θα μπορούν να ενταχθούν οι εργοδότες - οι επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν την αίτησή τους από την 1η Απριλίου, διευκρίνισε ο υπουργός.

Αμέσως μόλις τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η πλατφόρμα στο Π.Σ. Εργάνη ακολούθησε "βροχή" αιτήσεων από επιχειρήσεις που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ. Οι εργοδότες δηλώνουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε αναστολή, καθώς και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση λύθηκε από 1/3/2020 έως 20/3/2020 με απόλυση ή με παραίτηση. 

Υπενθυμίζεται πως οι εργοδότες επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση μέχρι 31 Μαρτίου. Οι υπόλοιποι που πλήττονται βάσει ΚΑΔ θα μπορούν να υποβάλλουν μέχρι 20 Απριλίου. Ειδικότερα σε αυτούς τους εργοδότες που πλήττονται αλλά δεν έχουν κλείσει παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εντύπων σε διαφορετικούς χρόνους και πάντα εντός του διαστήματος από 24.3.2020 έως και 20.4.2020 (χρόνος εφαρμογής του μέτρου) από τον ίδιο εργοδότη, τμηματικά με ξεχωριστές υποβολές, ανάλογα με την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας.