«Η αγροδιατροφική παραγωγή και επιχειρηματικότητα δίνουν δυναμικό παρών στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μας», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Ο κ. Αποστόλου αρχικά υπογράμμισε ότι η έκθεση αυτή, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς στον χώρο της αγροδιατροφής και κάθε χρόνο εκατοντάδες εκθέτες και χιλιάδες άνθρωποι την στηρίζουν.

Παράλληλα, τόνισε πως «η ελληνική ύπαιθρος αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της, και παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της αγοράς και τις διατροφικές ανάγκες και αξιώσεις του σύγχρονου κόσμου».

Μίλησε για τη διατροφική κουλτούρα που αναπτύσσεται στη χώρα μας σχετικά με την υγιεινή ζωή και έκανε λόγο για κατανόηση πως η γαστρονομία έχει ενταχθεί με σοβαρότητα στην λειτουργία της οικονομίας.

Εξήρε τα αντανακλαστικά των παραγωγών και των επιχειρηματιών του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς και την αντίληψή τους πως παράλληλα με τον τουρισμό έπρεπε να αξιοποιηθεί σωστά και η ελληνική γη.

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, που είναι και τιμώμενη περιφέρεια της έκθεσης, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι «ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των αγορών και δεν λιποψύχησαν στο διεθνή ανταγωνισμό».

Σημείωσε ότι για το 2018 έχουν διασφαλιστεί 179 εκατ. ευρώ για την προβολή και την προώθηση των τροφίμων, υποστηρίζοντας ότι η «παραγωγική ύπαιθρος μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης» και συμπλήρωσε ότι «προσπαθούμε για το σκοπό αυτό να παραγάγουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στήριξής σας».