«Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πολυεπίπεδο σχέδιο αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης». Αυτό επεσήμανε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, στην πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.

Η κ. Χατζηπέτρου συμπλήρωσε: «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα  φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ουσιαστικό εργαλείο μόχλευσης κεφαλαίων και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια. Διαθέτει -αποδεδειγμένα πιά- τεχνογνωσία και εμπειρία γρήγορης υλοποίησης προγραμμάτων καθώς και την ικανότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων που στοχεύουν στην προώθηση της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακόμη πιο σημαντικό, η τράπεζα υιοθετεί σταδιακά στη λειτουργία και στα προϊόντα της, σύγχρονους Δείκτες Αποτελεσματικότητας ώστε όχι μόνον να κινητοποιεί κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα αλλά κυρίως να συμβάλει στην μέτρηση της αποτελεσματικότητας τους.

Επιπλέον η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα απέκτησε, μια μοναδική για τα δεδομένα του Ελληνικού Δημοσίου, δυνατότητα επεξεργασίας και αξιοποίησης στοιχείων και δεδομένων που της επιτρέπουν να δημιουργήσει νέα -πρωτοφανή για την ελληνική πραγματικότητα- στοχευμένα και αποτελεσματικά κυβερνητικά προγράμματα παρέμβασης στην πραγματική οικονομία».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί με ποια προγράμματα και ποιες προϋποθέσεις η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ενισχύει τη μικρομεσαία επιχείρηση και  το κυβερνητικό σχέδιο αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης (RRF)  προς όφελος της επιχειρηματικότητας.