Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια τόνισε μιλώντας σε συνέδριο του ΣΕΤΕ η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. «Αν δεν μεταρρυθμιστούμε, θα συρρικνωθούμε» ήταν το μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννη Ρέτσου.

Στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, που πρόκειται να αποτελέσει μέχρι το 2025 τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο -μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-, αναφέρθηκε ο πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ και ΕΛΙΤΟΥΡ, Γιώργος Πατούλης κατά το χαιρετισμό του στο 4ο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα, 12-14 Οκτωβρίου.

Αύξηση 10% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώρο, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Αντιδρούν «ενάντια στην εκποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το πέρασμα της στο Υπερταμείο».

«Μια πολύ σημαντική διοργάνωση για την πόλη μας στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι κυβερνήσεων και τοποθετεί τη Θεσσαλονίκη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι του τουρισμού», χαρακτηρίζει το 8ο συνέδριο για τον τουρισμό στο «Δρόμο του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.) που αρχίζει αύριο, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι εργασίες της Ημερίδας για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-18, η οποία διεξήχθη στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με πρωτοβουλία της Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κυρίας Χαράς Καφαντάρη.

Ποσό 52,3 δισ. ευρώ συνεισέφερε άμεσα ο τουρισμός – ένας από τους 4 δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας – κατά την περίοδο 2009-2016 στα έσοδα του κράτους.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC, κα Gloria Guevara Manzo.

Με στόχο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας σε διμερές επίπεδο, o γγ Λιμένων, Χρήστος Λαμπρίδης, συναντήθηκε με στελέχη της δημοτικής αρχής του λιμανιού της πόλης Τζιντάο, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας, με σημαντική εμπορευματική κίνηση, που το κατατάσσει στην έβδομη θέση στην παγκόσμια κατάταξη για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία (Angel Gurría) συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στο Παρίσι και συζήτησαν για την ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ στον τουρισμό.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ