Οι ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό καθώς και η προοπτική απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάης - Αθήνας, τέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στη σημερινή συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σαγκάης (CCPIT) Yang Jianrong και αντιπροσωπεία μελών του επιμελητηρίου και επιχειρηματιών, που επισκέπτονται την Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, η κ. Κουντουρά είχε συναντηθεί τον περασμένο Μάιο στη Σαγκάη με τον κ. Jianrong στο πλαίσιο των επαφών της με αξιωματούχους, τουριστικούς ομίλους και αεροπορικές εταιρείες για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας και την καθιέρωση νέας απευθείας πτήσης Σαγκάης- Αθήνας.

Στη σημερινή συνάντηση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Σαγκάης επεσήμανε το ενδιαφέρον τους για τη διερεύνηση των ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα για επενδύσεις στον ευρύτερο τουριστικό τομέα. Ειδικότερα σχετικά με την καθιέρωση απευθείας πτήσης Σαγκάης- Αθήνας, εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθειά της υπουργού, ενημερώνοντας την ότι ο ίδιος ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος, ο κ. Jianrong εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας που θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη το Νοέμβριο 2018, και απηύθυνε πρόσκληση στην υπουργό να παραστεί.