Στη διάθεση όλων τίθεται η Airbnb προκειμένου να βοηθήσει ώστε να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το μητρώο των βραχυπρόθεσμων δηλώσεων που άνοιξε σήμερα. Αυτό τονίζει η εταιρία σε σημερινή της ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έκανε το διαμοιρασμό κατοικίας (home sharing) ακόμα πιο εύκολο.

Η Ελλάδα παραμένει ως ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Τον προηγούμενο χρόνο, υπολογίζεται πως 1,4 εκατ. χρήστες της Airbnb επισκέφτηκαν την αρχαία χερσόνησο των Θεών για να ζήσουν την εμπειρία της ελληνικής κουλτούρας, ιστορίας, γαστρονομίας και μερικά από τα ομορφότερα τοπία παγκοσμίως, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Ξεκινώντας από σήμερα, οι οικοδεσπότες μπορούν να αποκτήσουν ένα αριθμό εγγραφής άμεσα μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που τέθηκε σε εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομικών. Η Airbnb σε συνεργασία με το υπουργείο, θα ενισχύσει την προώθηση της πλατφόρμας, διευκολύνοντας έτσι τους οικοδεσπότες ως προς την προσαρμογή τους με τους νέους κανονισμούς, προσθέτοντας ένα πεδίο για τους οικοδεσπότες στην Ελλάδα ώστε να προβάλλουν ευκολότερα τον αριθμό εγγραφής τους στην καταχώρησή τους.

Η κοινότητα της Airbnb, όπως τονίζει στην ανακοίνωση της, ενίσχυσε την ελληνική οικονομία κατά 750 εκατ. ευρώ τα οποία περιλαμβάνουν τα έσοδα από τις ενέργειες του διαμοιρασμού κατοικίας καθώς και τις δαπάνες των φιλοξενούμενων. Ο μέσος οικοδεσπότης έλαβε 2.850 ευρώ σε εισπράξεις και η μέση καταχώρηση κατοικίας είχε 28 διανυκτερεύσεις- λιγότερο από τρεις διανυκτερεύσεις ανά μήνα. Περίπου 40,000 οικοδεσπότες σε όλη την Ελλάδα «άνοιξαν» τα σπίτια τους σε φιλοξενούμενους που ήθελαν να ζήσουν μια εμπειρία στην χώρα σαν ντόπιοι.