Με στόχο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας σε διμερές επίπεδο, o γγ Λιμένων, Χρήστος Λαμπρίδης, συναντήθηκε με στελέχη της δημοτικής αρχής του λιμανιού της πόλης Τζιντάο, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας, με σημαντική εμπορευματική κίνηση, που το κατατάσσει στην έβδομη θέση στην παγκόσμια κατάταξη για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Η κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Ελλάδα με στόχο να ερευνήσει δυνατότητες συνεργασίας με ελληνικά λιμάνια, κυρίως με τον Πειραιά, στον τομέα της κρουαζιέρας.

Ο κ. Λαμπρίδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις αρμοδιότητες του υπουργείου σχετικά με την κρουαζιέρα, τη δομή του ελληνικού λιμενικού συστήματος και τον τρόπο επιχειρηματικής λειτουργίας των μεγάλων ελληνικών λιμένων. Επίσης, επισήμανε την πρόθεση του υπουργείου να προωθήσει την ανάπτυξη των 10 περιφερειακών Οργανισμών Λιμένων με τη μέθοδο των υποπαραχωρήσεων.

Για το θέμα της συνεργασίας στον τομέα ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο λιμάνι Τζιντάο τονίστηκε ότι τυχόν συνεργασία με οιοδήποτε ελληνικό λιμάνι θα πρέπει να είναι αντικείμενο διμερούς συνεργασίας μεταξύ Τζιντάο και του συγκεκριμένου ελληνικού λιμανιού, δηλαδή του Φορέα Διαχείρισής του. Ο κ. Λαμπρίδης ανέλαβε να ενημερώσει τους Φορείς Διαχείρισης Λιμένων, την ΕΛΙΜΕ και τους φορείς κρουαζιέρας για το ενδιαφέρον του λιμένα Τζιντάο.