Ξεκινά αύριο η διεθνής έκθεση τουρισμού «Greek Tourism Expo '17», που θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo, από τις 8 εως 10 Δεκεμβρίου.

Στην έκθεση, που θα είναι ανοικτή για το κοινό έως την Κυριακή, θα παρουσιαστούν, όπως κάθε χρόνο, όλοι οι τομείς του ελληνικού τουρισμού και παράλληλα για πρώτη χρονιά θα συμμετέχουν και οι νέοι κλάδοι: γαστρονομία τουρισμού, εναλλακτικός και εσωτερικός τουρισμός, τουρισμός υγείας, εξοικονόμηση ενέργειας - βιοκλιματικά ξενοδοχεία

Την ίδια στιγμή, θα διοργανωθούν πολύ σημαντικές ημερίδες και εκδηλώσεις για όλους τους τομείς. Μάλιστα, σύμφωνα με τους διοργανωτές θα συμμετέχουν 150 Διεθνείς Hosted Buyers για κάθε κλάδο, από 40 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, της Ασίας, αλλά και από Αμερική και Καναδά. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν διεπιχειρησιακές (Β2Β) συναντήσεις με τους εκθέτες, ενώ οι χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης θα αποτελέσουν την πηγή νέων συνεργασιών. Στην έκθεση θα συμμετέχουν περιφέρειες, δήμοι, εταιρείες και επαγγελματίες του τουρισμού όλων των κατηγοριών και θα προβάλουν, σε κάθε κλάδο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν αλλά και διεθνείς εταιρείες τουρισμού από πολλές χώρες.

Η γαστρονομία έχει την τιμητική της

Η Ελληνική Γαστρονομία είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού. Οι θησαυροί της ελληνικής γης, σε τρόφιμα και ποτά, παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από πολλές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν "αγοραστές" από διάφορες χώρες και χιλιάδες ξενοδόχους και επαγγελματίες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν σε ειδικό χώρο και να προσφέρουν στους εκθέτες και επαγγελματίες επισκέπτες δικά τους φαγητά, γλυκά και ποτά για να προωθήσουν τις νέες συνεργασίες τους. Συμμετέχοντες: Εταιρείες και επαγγελματίες παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών, έτοιμων προϊόντων κα ποτών

Ο εναλλακτικός και εσωτερικός τουρισμός είναι εδώ

Οι ατελείωτες ομορφιές και ο υπέροχος εναλλακτικός τουρισμός, σε κάθε γωνιά της χώρας μας, είναι πόλος έλξης για τον διεθνή τουρισμό και πρέπει να γίνουν και η προτίμηση του Έλληνα τουρίστα στη χώρα του. Η μεγάλη και δυναμική αύξηση διεθνώς του εναλλακτικού τουρισμού, με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί και πρέπει να έχει και άμεση ανταπόκριση και στη χώρα μας. Οι πολλές και μικρές εταιρείες, καθώς και τα γραφεία που ασχολούνται σε όλη την Ελλάδα με τον εναλλακτικό τουρισμό, δεν έχουν οι περισσότερες τις δυνατότητες και την οργάνωση να συμμετέχουν και σε διεθνείς εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Συμμετέχοντες είναι όλες οι κατηγορίες εναλλακτικού τουρισμού, όπως: Nature Walking, Hiking, Trekking Tours, Sailing, Fun Water Games, Events & Races Organizers, Camping, Running, Marathon & Triathlon, Windsurfing, Canoe Kayak, River Rafting, Horse Riding Tours, Sports

Ο τουρισμός υγείας και η ανάπτυξή του

Η ραγδαία η ανάπτυξη που σημειώνει σε παγκόσμιο επίπεδο ο κλάδος του τουρισμού υγείας είναι και ο στόχος για την προβολή της Ελλάδας ως ιδανικός προορισμός για τουρισμό υγείας. Ο πλούτος των ελληνικών ιαματικών πηγών και άλλων φυσικών μέσων υγείας και η μεγάλη ανάπτυξη της ιατρικής στη χώρα μας αποτελούν άριστο μέσο θεραπείας, αναζωογόνησης και ξεκούρασης. Όλα αυτά αποτελούν πολύ μεγάλη ευκαιρία για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα, πάντα μέσα από την έκθεση. Στο πλαίσιο αυτό δυναμικό παρόν δίνουν οι περιφέρειες και οι δήμοι με ιαματικές πηγές και άλλα μέσα υγείας τουρισμού της περιοχής τους, όπως νοσοκομεία, κλινικές και ιατρικά κέντρα, επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου υγείας & τουρισμού, ιατρικοί σύλλογοι, τουριστικά γραφεία, ασφαλιστικές εταιρείες.

Τέλος, στην έκθεση θα υπάρχει και διαγωνισμός μελετών με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας - Βιοκλιματικά Ξενοδοχεία». Η εξοικονόμηση Ενέργειας και η χρήση βιοκλιματικών υλικών και συστημάτων στα ξενοδοχεία, τις βίλες και όλα τα καταλύματα είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του κόστους σε όλες τις τουριστικές μονάδες.