Για την πορεία των επιχειρήσεών της τη χρονιά που ολοκληρώνεται αλλά, τη νέα μεγάλη επένδυση που παίρνει σάρκα και οστά μέσα στο 2019, αλλά και γενικότερα πως η χώρα θα ανταποκριθεί στην τεράστια τουριστική ζήτηση, μίλησαν οι άνθρωποι της ξενοδοχειακής εταιρείας Λάμψα ΑΕ, σε σημερινή εκδήλωση.

To 2019 θα προστεθεί στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Λάμψα ΑΕ, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου στο Σύνταγμα, που θα φέρει το όνομα «King’s Palace». Όπως τονίστηκε σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της εταιρίας, το εν λόγω ξενοδοχείο που θα διαθέτει 180 δωμάτια, θα ανοίξει σε πρώτη φάση με λιγότερες κλίνες το Μάιο του 2019 και το 2020 θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Η εν λόγω επένδυση υπολογίζεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ξενοδοχείων της Λάμψα στην Αθήνα, «Μεγάλη Βρετανία» και «King George», το 2018 τα βρίσκει να κλείνουν με νέα άνοδο στις πληρότητες τους (75%-80%) αλλά και ενίσχυση κατά 10% του τζίρου, ενδεικτικό της δυναμικής του προορισμού της Αθήνας, όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του Ομίλου, στη Σερβία «Hyatt Regency Belgrade» και «Mercure Excelsior», αλλά και της Ρόδου «Sheraton Rhodes» κινούνται σε σταθερά επίπεδα, όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα. Τονίστηκε μάλιστα ότι από τον Αύγουστο παρατηρήθηκαν σημάδια «κόπωσης» στην τουριστική ζήτηση στη Ρόδο, κάτι όμως φυσιολογικό μετά από διαδοχικά χρόνια ανόδου των αφίξεων.

Σε κάθε περίπτωση ως μεγάλη πρόκληση για όλους περιγράφεται η διαχείριση των ελληνικών προορισμών. Πώς δηλαδή οι ελληνικοί προορισμοί θα ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση και οι υποδομές θα είναι αυτές που αρμόζουν σε μια χώρα όπου ο τουρισμός παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας.