Την τεράστια συμβολή του τουρισμού συνολικά στην ελληνική οικονομία, τόνισε σε σημερινή της συνέντευξη η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία μίλησε, επίσης, για τα ρεκόρ του 2018 και την πρώτη εικόνα για το τρέχον έτος.

Το 2018, έκλεισε με νέο ιστορικό ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, με 33 εκατ. διεθνείς αφίξεις και έσοδα άνω των 16 δισ. ευρώ , ανέφερε η κα Έλενα Κουντουρά σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, ενώ τόνισε πως ο τουρισμός συμπαρέσυρε στην ανάπτυξη όλους τους παραγωγικούς κλάδους, όπως το εμπόριο, η οικοδομική δραστηριότητα και οι κατασκευές, και η κτηματαγορά.

Αναφέρθηκε στη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού και στις επόμενες κινήσεις για να διασφαλιστεί και το 2019 η εξαιρετική πορεία του ελληνικού τουρισμού και τα συνεχόμενα ρεκόρ της τελευταίας τετραετίας, όπως επίσης και για να διατηρηθεί η διψήφια αύξηση που ήδη σημειώθηκε στις προκρατήσεις για τη φετινή χρονιά από τις ξένες αγορές.

Το 2019, θα είναι μία χρονιά απαιτητική και δύσκολη, είπε η υπουργός, αναφερόμενη σε σειρά προκλήσεων που ήδη διαχειρίζεται. Το Brexit και οι κλυδωνισμοί που αναμένεται να επιφέρει σε όλη την ευρωπαϊκή οικονομία, οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν low cost αεροπορικές εταιρείες και επηρεάζουν τον προγραμματισμό των πτήσεων, αλλά και ο αυξημένος ανταγωνισμός από χώρες εκτός ΕΕ που υιοθετούν επιθετικές και «επιδοματικές» πολιτικές στον τουρισμό, και διαθέτουν πολλαπλάσια κονδύλια για τη διαφημιστική προβολή τους, συγκριτικά με την Ελλάδα.

Η υπουργός τόνισε ότι θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της βρετανικής και ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να περιοριστούν τυχόν προβλήματα και να διασφαλιστεί η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, σε συνέχεια της θετικής πορείας των προκρατήσεων από το σύνολο των αγορών, αλλά και ειδικότερα από τη Μ. Βρετανία, που αποτελεί μία από τις δύο βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τις πολιτικές εξελίξεις, ξεκαθάρισε τη συνεπή της στάση ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από όλα, πάνω από οποιοδήποτε κομματικό όφελος και πολιτικό ή προσωπικό κόστος.

Τόνισε ότι η πολιτική κριτική είναι καλοδεχούμενη. Κατήγγειλε όμως ότι είναι καταδικαστέα τα ψεύδη και οι συκοφαντίες, οι προσωπικές επιθέσεις και η στοχοποίησή της από πολιτικούς αντιπάλους, που δίνουν το δικαίωμα και την πολιτική κάλυψη σε ακραία στοιχεία να εκφοβίζουν και να τρομοκρατούν.

«Δεν υπέκυψα και δεν θα υποκύψω σε εκφοβισμούς και εκβιασμούς» τόνισε και κάλεσε τις δημοκρατικές δυνάμεις, με γενναιότητα να υψώσουν τείχος απέναντι σε αυτές τις τακτικές.Έκλεισε, λέγοντας ότι έβαζε και θα βάζει πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα και «με όποιο κόστος», και ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.