Τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές που επιφυλάσσει για το μέλλον του τουρισμού μας ο θαλάσσιος τουρισμός, υπογράμμισε ο πρόεδρος της FedHATTA,  Λύσανδρος Τσιλίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την ημερίδα που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ).

Ο πρόεδρος της FedHATTA τόνισε ότι οι ναυλώσεις θαλάσσιων σκαφών, κατεξοχήν έργο των τουριστικών γραφείων, προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες εμπορικής ανάπτυξης και οικονομικής ευμάρειας όχι απλώς στον κλάδο αλλά και σε κάθε παράκτιο προορισμό της χώρας, ακόμα και στα πιο μικρά νησιά της.

Όπως τόνισε, υπολογίζεται ότι για κάθε σκάφος που ναυλώνεται ετησίως, την επόμενη χρονιά αυξάνεται η ζήτηση 4 φορές περισσότερο, εξαιτίας της ομορφιάς της χώρας μας και της ενθάρρυνσης των επισκεπτών της προς άλλους ταξιδιώτες,

Ο κ. Τσιλίδης υπογράμμισε τη σημασία αναβάθμισης των θαλάσσιων υποδομών, όπως οι μαρίνες και τα λιμάνια, καθώς τα δεδομένα του ελληνικού τουρισμού σταδιακά αλλά σταθερά αλλάζουν, με τη χώρα μας να υποδέχεται ετησίως τριπλάσιους τουρίστες από τον αριθμό των κατοίκων της.

Η Πολιτεία θα πρέπει να συμβάλλει στην αναπτυξιακή κατεύθυνση του θαλάσσιου τουρισμού, επισήμανε, και να λαμβάνει, νομοθετικά, υπόψη το θετικό πρόσημο της συνεργασίας με τους φορείς τουριστικών γραφείων, οι οποίοι παραμένουν ανοικτοί στο διάλογο για το καλό του ελληνικού τουρισμού.

Με τη συμβουλευτική τους παρουσία δε, μπορούν να συμβάλλουν καίρια στις προσπάθειες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του θαλάσσιου τουρισμού, με την επίλυση ζητημάτων όπως τα χρόνια γραφειοκρατικά θέματα, είπε. Τέλος ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να αποφεύγει αγκυλώσεις που κρατούν την Ελλάδα σε άλλες εποχές στον τουρισμό.