Η Ελλάδα θα είναι και εφέτος, όπως και πέρυσι, στην πρώτη θέση ως ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους πελάτες του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού ομίλου TUI, τόνισε η γενική διευθύντρια του Ομίλου, Λίζα Βέντιγκ, κατά την σημερινή παρουσίαση στη Βιέννη του προγράμματος του για το 2018.

Σύμφωνα με όσα είπε η Λίζα Βέντιγκ ο TUI για τον λόγο αυτό διευρύνει την «σεζόν» για διακοπές στην Ελλάδα, αυξάνει κατά 25% τις πτήσεις του προς ελληνικούς προορισμούς και επεκτείνει τις προσφορές σε ξενοδοχεία.

Περισσότερες κατά 85% οι κρατήσεις για Ζάκυνθο

Παράλληλα με τα μεγάλα ελληνικά νησιά, όπως η Κρήτη, η οποία παρουσιάζει μία αύξηση στις έως τώρα κρατήσεις κατά 45% σε σχέση με πέρυσι, αυξάνεται έντονα η ζήτηση για μικρότερα νησιά στην Ελλάδα, όπως η Ζάκυνθος, για την οποία οι φετινές κρατήσεις στον TUI είναι κατά 85% περισσότερες από το 2017.

Πολλές θερινές πτήσεις του TUI για την Ελλάδα ξεκινούν εφέτος στις αρχές Μαΐου, μερικές μάλιστα ήδη τον Μάρτιο, όπου για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να κάνει κράτηση για τις 24 Μαρτίου με προορισμό την Κρήτη ή για τις 25 Μαρτίου για τη Ρόδο, δηλαδή κατά δύο εβδομάδες νωρίτερα από πέρυσι.

Επεκτείνεται η «σεζόν

Ταυτόχρονα, επεκτείνεται η «σεζόν» και έτσι υπάρχει εφέτος δυνατότητα για πτήσεις της TUI από το Γκρατς προς το Ηράκλειο στα τέλη Οκτωβρίου, αντί τέλη Σεπτεμβρίου, που ίσχυε πέρυσι, και, όπως επισήμανε η Λίζα Βέντινγκ, το μέτρο αυτό σημειώνει ήδη επιτυχία, καθώς εφέτος οι κρατήσεις για τους μήνες «εκτός σεζόν», τον Μάιο και Οκτώβριο, έχουν αυξηθεί κατά 35% σε σχέση με το 2017.

Δεύτερος δημοφιλής προορισμός η Ισπανία

Όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια του ομίλου, την Ελλάδα που βρίσκεται εφέτος για τον «TUI Austria» στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχή χρονιά, ακολουθεί η Ισπανία, με την Τουρκία να επιστρέφει στην τρίτη θέση, την Αίγυπτο να βρίσκεται στην τέταρτη θέση και την Ιταλία στην πέμπτη θέση.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις - αν όχι την πρώτη -- στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,7 εκατομμύρια κάτοικοι - βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.