Η ενίσχυση της αεροπορικής διασύνδεσης της Αθήνας με τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά και η ανανέωση της ψηφιακής στρατηγικής για το τουριστικό μάρκετινγκ της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς στη Βοστώνη.

Με δεδομένο ότι η Αθήνα είναι ο υπ’ αριθμόν ένα μη εξυπηρετούμενος διεθνής προορισμός από την συγκεκριμένη πόλη, ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα της διασύνδεσης με εκπροσώπους του διεθνούς αεροδρομίου Logan. Στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη για την καθιέρωση απευθείας πτήσης με την Αθήνα, ο υπουργός Τουρισμού παρουσίασε την επιχειρηματική λογική πίσω από μια τέτοια κίνηση.

«Οι πτήσεις που ήδη λειτουργούν είναι πάρα πολύ κερδοφόρες για όλες τις εταιρίες. Επιπλέον, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιβατών στη Βοστώνη, αλλά και σε άλλα αεροδρόμια των ΗΠΑ που φτάνει στη χώρα μας, μέσω άλλων αεροδρομίων κυρίως της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διαθέσιμη αγορά ή για να το πω διαφορετικά έτοιμη πελατεία, η οποία θα προτιμήσει να πετάξει απευθείας, παρά να κάνει μια ενδιάμεση στάση», εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.

Συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του, ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με εκπροσώπους μεγάλων τεχνολογικών εταιριών που ειδικεύονται στον τομέα του τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους επικεφαλής της εταιρίας KAYAK, ο κ. Θεοχάρης αντάλλαξε απόψεις για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει στροφή σε τουρισμό υψηλότερης ποιότητας, ενώ η συνάντηση με την ηγετική ομάδα της TripAdvisor επικεντρώθηκε στην αναβάθμιση της στρατηγικής που ακολουθεί η χώρα μας στον τομέα του τουριστικού μάρκετινγκ.

Το υπόλοιπο μέρος του προγράμματος του υπουργού περιλάμβανε συναντήσεις με τον πρύτανη του «School of Hospitality Administration» του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και με τον ομογενή πολιτειακό γερουσιαστή του Ροντ Άιλαντ, Λεωνίδα Ραπτάκη, καθώς και ομιλία στην εκδήλωση για την προβολή του ελληνικού τουρισμού που οργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη.

Την δημιουργία ενός θετικού κλίματος για την Ελλάδα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο υπουργός Τουρισμούς κατά τη διάρκεια των κατ’ ιδίαν επαφών που πραγματοποίησε με εκπροσώπους της αμερικανικής επενδυτικής κοινότητας στο πλαίσιο του 21oυ Ετήσιου Φόρουμ της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

«Διαπιστώσαμε ένα κλίμα πολύ θετικό. Η πολιτική αλλαγή, αλλά κυρίως οι πράξεις της νέας κυβέρνησης μέσα σε αυτούς τους πρώτους πέντε μήνες δίνουν την αίσθηση ότι έχει ήδη δοθεί αυτό το σήμα που χρειαζόταν η επενδυτική κοινότητα για να έρθει και για να εξετάσει σοβαρά τη χώρα μας. Βεβαίως δεν πρέπει να αυξάνουμε υπέρμετρα τις προσδοκίες. Εμείς, όμως, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα πιο ώριμα έργα που θα τελειώσουν πιο γρήγορα και για να δώσουμε ώθηση στα πιο μακροπρόθεσμα έργα, τα οποία θα έρθουν το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Κάνοντας μια αποτίμηση της επίσκεψης στις ΗΠΑ, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους Αμερικανούς επενδυτές τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται στους τομείς των υποδομών, των τουριστικών πρότζεκτ και των δημοσίων ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ.