Σε 12 τουριστικές και επιχειρηματικές εκθέσεις συμμετέχει το πρώτο τρίμηνο του 2018 η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, έγινε αναφορά στην τουριστική προβολή της περιοχής στο εξωτερικό αλλά και στις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό στη Θεσσαλία διαπιστώνεται μια αύξηση του αριθμού των τουριστών τα τελευταία χρόνια, αλλά και αύξηση της επισκεψιμότητας στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Σχετικά με την συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «στόχος είναι να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους προορισμούς της Περιφέρειας, να αναδείξουμε νέους προορισμούς, φέρνοντας την προστιθέμενη αξία στη Θεσσαλία». Οι εκθέσεις όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτός από την έκθεση DETROP στη Θεσσαλονίκη και την FOOD EXPO στην Αθήνα, είναι μεταξύ άλλων οι εξής: H διεθνής έκθεση τουρισμού IMTM 2018 στο Τελ Αβίβ, οι διεθνείς εκθέσεις FRUIT LOGISTICA 2018 και ITB στο Βερολίνο, η τουριστική έκθεση HOLIDAY WORLD στη Πράγα, η έκθεση GREKLAND PANORAMA στην Στοκχόλμη, η έκθεση ITTFA στο Βελιγράδι, η έκθεση εναλλακτικού τουρισμού FR.E.E στο Μόναχο, η έκθεση MITT στη Μόσχα, η τουριστική έκθεση TTR στο Βουκουρέστι αλλά και η έκθεση ποτών PROWEIN στο Ντίσελντορφ.

Όσο αφορά τα αριθμητικά στοιχεία σχετικά με την επισκεψιμότητα των τουριστών στη περιοχή της Θεσσαλίας ο κ. Αγοραστός είπε ότι οι επισκέπτες σε μουσεία και αρχαιολογικού χώρους της Θεσσαλίας από τους 18.731 το 2011 έχουν φτάσει τους 77.892 το 2016. Τόνισε δε ότι η απασχόληση στον κλάδο του τουρισμού στη Θεσσαλία έχει παρουσιάσει αύξηση 2,2%, μέσα στην κρίση.

Αξίζει να αναφερθεί πως με βάση τα στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι αφίξεις ξένων τουριστών από τις 242.609 το 2001, έχουν φτάσει τις 311.891 το 2015 και οι διανυκτερεύσεις έχουν αυξηθεί από τις 720.559 το 2011 σε 964.176 το 2015 αντίστοιχα.