Προσγειώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, στο αεροδρόμιο της Κω, η πτήση της TUI fly από Αννόβερο προς το νησί του Ιπποκράτη, σηματοδοτώντας την έναρξη της τουριστικής περιόδου για τα ελληνικά νησιά.

 

Οι επιβάτες ήταν επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Γερμανία. Το ταξίδι πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εφημερίδα BILD.

Στο αεροδρόμιο του νησιού βρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τουρισμού, φορείς του νησιού αλλά και επαγγελματίες του κλάδου, προκειμένου να τους καλωσορίσουν.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, το πρόγραμμα της TUI fly περιλαμβάνει 56 πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς. Ιδαίτερα δημοφιλείς στο γερμανικό κοινό της TUI είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Πελοπόννησος. Οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν από το Αννόβερο, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, τη Στουτγάρδη, το Μόναχο, την Κολωνία/Βόννη και τη Βασιλεία της Ελβετίας.

Στις αρχές του Μαρτίου φάνταζε πολύ δύσκολο να καταφέρει η χώρα μας λίγους μήνες μετά να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες της από χώρα του εξωτερικού, σημείωσαν οι εμπλεκόμενοι με τα τουριστικά πράγματα.