Επιτυχία σημείωσε το ελληνορωσικό τουριστικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα το τριήμερο 23-26 Ιανουαρίου, με δυναμική παρουσία του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας Γιώργου Αγοραστού.

Ο κ. Αγοραστός μαζί με την αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου έδωσαν δυναμικό παρών στο φόρουμ, μέσω του οποίου ξεκίνησε η πρακτική εφαρμογή προγράμματος συνεργασίας με τη Ρωσία στο πλαίσιο του κοινού τουριστικού έτους ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στο φόρουμ, όπου μαζί με τις ελληνικές περιφέρειες συμμετείχαν εκπρόσωποι 30 περιοχών της Ρωσίας με ενδιαφέρουσες και καινοτόμες προτάσεις για συνεργασία των δύο πλευρών, έγινε ενδελεχής παρουσίαση του συνόλου των δυνατοτήτων της ελληνικής αγοράς, διαπιστώθηκε η δυνατότητα πολύ μεγαλύτερης διεύρυνσης της συνεργασίας αλλά και η πιθανότητα άφιξης της πληθώρας των Ρώσων επισκεπτών σε τουλάχιστον 3-4 αεροδρόμια όπου μέχρι τώρα δεν υπήρχαν πτήσεις από τη Ρωσία (Χανιά, Αγχίαλος, Άκτιο, Λέσβος κ.ά.).

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οι Ρώσοι που έφθασαν απ΄ ευθείας αεροπορικώς στην Ελλάδα το 2017 ανέρχονται σε 844,156 χιλ. Έμπειρα στελέχη του ΕΟΤ, που γνωρίζουν λεπτομερώς την κίνηση και των προηγούμενων χρόνων, εκτιμούν ότι τουλάχιστον 80 χιλ. επιπλέον Ρώσοι πολίτες έφθασαν στην Ελλάδα με άλλους τρόπους (κρουαζιέρες, οδικώς-σιδηροδρομικώς , και κυρίως με μετεπιβίβαση σε άλλες χώρες Σέγκεν).