Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στην υγειονομική κάλυψη των πολιτών, από την 1η Ιανουαρίου είτε έχουν εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό είτε όχι, διευκρινίζουν στελέχη του υπουργείου Υγείας. Θα συνεχίσουν να απευθύνονται είτε στους γιατρούς του ΕΣΥ είτε σε άλλους, θα συνταγογραφούν τα φάρμακα και θα κάνουν τις εξετάσεις τους με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και σήμερα.

Tags:

Την εκτίμηση ότι ανοίγει ο δρόμος για να μη γίνει αποπομπή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), να εκδημοκρατιστεί και να αποκτήσει μια νέα διοίκηση μέσα από εκλογή από πολύ διευρυμένο σώμα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.

Όλοι ήξεραν ότι υπήρξε διαχρονική σκανδαλώδης διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η επιτομή της διαπλοκής και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, τόνισε  μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός και υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά έχουμε θεσμική διερεύνηση σκανδάλων στην υγεία. 

Στη μείωση συμμετοχής των ασθενών στην τιμή του φαρμάκου προχωρά το υπουργείο Υγείας, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά την ενημέρωση της διακομματικής επιτροπής για τη χάραξη μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, σχετικά με τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις στη φαρμακευτική πολιτική.

Το ποσό των 276.458 ευρώ πρέπει να επιστρέψει στον ΕΟΠΥΥ, ως αχρεωστήτως καταβληθέν, η εταιρεία «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ ΕΕ» (εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του Μάριου Σαλμά, τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά), γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Tags:

Το νέο «μείγμα» φαρμακευτικής πολιτικής στην μεταμνημονιακή περίοδο, που έχει στόχο τη συνολική ευστάθεια στην αγορά φαρμάκου, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας (ΣΦΕΕ-ΠΕΦ-PIF) και στην επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ως έναν νόμο που καθιστά την Ελλάδα φιλική προς τις επενδύσεις χαρακτήρισε αυτόν για την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Στη θεσμοθέτηση Εθνικού Ινστιτούτου για τον καρκίνο μέσα στο επόμενο διάστημα, προχωράει το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός, Ανδρέας Ξανθός.

Tags:

«Για ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων νομιμότητας που ζημίωσαν το Δημόσιο» και για την ανάγκη «περαιτέρω διερεύνησης των ενεργειών του πρώην υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του βουλευτή ΝΔ Μάριου Σαλμά», κάνει λόγω το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ιατρικές αρθροσκοπήσεις το οποίο δόθηκε στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Για όλα τα ζητήματα που αφορούν την υγεία σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κάνοντας αναφορά στις εξελίξεις στην εξαταστική επιτροπή, στην υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ, στο ΕΣΥ, στην αναμόρφωση του συστήματος υγείας, στη φαρμακευτική πολιτική, κ.α.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ