Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η διαδικασία απολογιών, ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς, των 21 κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος που διακινούσε παράνομα, ακριβά φάρμακα για καρκινοπαθείς.

Ύστερα από πολύωρη απολογία οδηγείται στη φυλακή ο 70χρονος Αιγύπτιος, που -σύμφωνα με τη δικογραφία για την υπόθεση- είναι ο αρχηγός της οργάνωσης, αλλά και ένας ακόμη κατηγορούμενος, στον οποίο αποδίδεται άμεση συνέργεια σε συγκεκριμένες ενέργειες κατηγορουμένων.

Στη δικογραφία ο Αιγύπτιος εμφανίζεται να επικοινωνεί και να δίνει οδηγίες στα μέλη, αλλά και να καθορίζει τις τιμές των σκευασμάτων. Επίσης, να διαχειρίζεται τα χρήματα που αποκομίζει η οργάνωση από τις παράνομες διακινήσεις των φαρμάκων. Όταν ο φερόμενος ως αρχηγός, που δεν κατοικούσε μόνιμα στην Ελλάδα, απουσίαζε, τον ρόλο του αναλάμβανε γυναίκα συγκατηγορούμενή του.

Εξάλλου, δύο κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν χθες, ένας εκ των δύο κατηγορούμενων γιατρών και ένας ιδιοκτήτης φαρμακαποθήκης, τέθηκαν σε περιορισμό κατ΄ οίκον, καθώς προέκυψε διαφωνία μεταξύ της δικαστικής λειτουργού και του εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να προφυλακιστούν ή όχι. Η εισαγγελική κρίση για τους συγκεκριμένους κατηγορουμένους ήταν ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή ενώ η ανακρίτρια, προς την οποία φαίνεται να προσκόμισαν βεβαιώσεις για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθούν προσωρινά ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Έτσι, το θέμα της ποινικής μεταχείρισης των δύο θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα συνεδριάσει για να λύσει τη διαφωνία.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο γιατρό ομόφωνα η κρίση της δικαστικής λειτουργού και του εισαγγελέα ήταν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, χωρίς την επιβολή όρων.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Μετά και τη χθεσινή διαδικασία, για την υπόθεση του κυκλώματος έχουν κριθεί προφυλακιστέοι συνολικά έξι κατηγορούμενοι, στους οποίους η δικογραφία αποδίδει βασικό ρόλο στις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ των προφυλακισμένων, πλην του φερόμενου ως αρχηγού, είναι οι δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού Νοσοκομείου, ο συνταξιούχος νοσηλευτής, καθώς και μία φαρμακοποιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες εκτελέστηκε ένα από τα τρία εντάλματα που έχουν εκδοθεί για την υπόθεση με τη σύλληψη ενός αλλοδαπού που φέρεται να είναι σύζυγος κατηγορουμένης.