Με νέο υπερσύγχρονο και αναγκαίο εξοπλισμό, που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ενισχύονται τα νοσοκομεία όλης της Αττικής, χάρη στη χρηματοδότησή τους με 40,6 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρειας Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο, αλλά και την 1η και 2η ΔΥΠΕ, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Αττικής δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Η τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση μαγνητικών και αξονικών τομογράφων, ψηφιακών μαστογράφων αλλά και μηχανημάτων τεχνολογίας αιχμής, όπως το Cyber-Knife στο ΓΝ Νίκαιας.

«Παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο των μνημονίων, το υπουργείο Υγείας αλλά και η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύουν πως η δημόσια υγεία μπορεί να στηριχθεί, αρκεί να υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση και στόχευση και όχι η νεοφιλελεύθερη εμμονή της μετακύλισης της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας.