Υπέρ των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων φαίνεται πως λειτουργούσε (ή καλύτερα δε λειτουργούσε) για χρόνια το ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Ο έλεγχος του ΣΕΥΥΠ, στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, αποκάλυψε νέα υπόθεση «διαφθοράς». Σύμφωνα με το πόρισμα, δύο στις τρεις ημέρες, σε διάστημα δύο ετών το ακτινολογικό εργαστήριο δε λειτουργούσε και τα περιστατικά προωθούνταν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού.

Ειδικότερα, το 2015 το ακτινολογικό μηχάνημα δε λειτούργησε 245 ημέρες και το 2016, 198 ημέρες. Το Κέντρο Υγείας είχε προμηθευτεί το συγκεκριμένο μηχάνημα το 2009, και το ίδιο έτος καταγράφεται πτώση 41,46% των ακτινολογικών εξετάσεων σε σχέση με τα προηγούμενη έτη.

Ο έκτακτος έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, διενεργήθηκε μετά από καταγγελία «για εσκεμμένη, μη λειτουργία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, των ακτινολογικών διαγνωστικών μηχανημάτων στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, προς όφελος των δύο ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων του νησιού και των υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας».

Μάλιστα στο πόρισμα των Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, υπάρχει αναφορά εργαζόμενου του Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το ακτινολογικό μηχάνημα υπέστη βλάβη τρεις φορές μέσα σε πέντε μήνες, ενδεχομένως λόγω απειρίας του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να «αδυνατεί» να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, το ακτινολογικό μηχάνημα «εξαφανίστηκε» από το Κέντρο Υγείας, καθώς «δεν ανευρέθηκε κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου ελέγχου», ενώ επιπρόσθετα «δε βρέθηκε καταγεγραμμένο στις καταστάσεις πάγιου εξοπλισμού, δε βρέθηκαν παραστατικά αποξήλωσης και πιθανής αχρήστευσής του και δε δόθηκαν σχετικές πληροφορίες από τους παραβρισκόμενους υπαλλήλους του ΚΥ».