Για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής μίλησε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, πρόεδρος της Επιτροπής για τα Σκάνδαλα στην Υγεία, στην εφημερίδα «Documento».

Ο κ. Μπαλωμενάκης χαρακτήρισε το Κέντρο «ιδανικό τοπίο για να ανθίσει η παρανομία», καθώς κατά την περίοδο 2010-14, που εξετάστηκε από την Επιτροπή, τα ποσά που διαχειρίστηκε «ήταν γιγαντιαία» και οι έλεγχοι «ανύπαρκτοι ή ελλιπείς».

«Πολλά δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό του (σ.σ. ΚΕΕΛΠΝΟ) ως "μακρύ χέρι" του εκάστοτε υπουργού ή ακόμη καλύτερα "offshore του υπουργείου" μέσα από την οποία διεκπεραιώνονταν πολλές μυστήριες υποθέσεις: από παράνομες προσλήψεις και μεταπηδήσεις σε πολιτικό γραφείο υπουργού μέχρι διακανονισμοί αγορών υλικών, εφοδίων και άλλων χρειωδών (λ.χ. θερμικές κάμερες) με σταθερά αμφιλεγόμενες διαδικασίες», ανέφερε.

Δεν είναι λογιστική η διαφορά στο  ταμείο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τέλος, απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη, ότι η διαφορά στο ταμείο του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι λογιστική. «Το συνολικό ύψος των διαφορών για τα έτη 2010-14 ανέρχεται στα 89,2 εκατ. ευρώ», είπε, «εάν το όλο θέμα ήταν απλώς λογιστικής φύσεως, θα είχε αναφερθεί ως τέτοιο στην έκθεση».