Με νέα χρηματοδότηση, ύψους 13,35 εκατ. ευρώ για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού, ενισχύει το δημόσιο σύστημα Υγείας η Περιφέρεια Αττικής, πρωτοβουλία με την οποία ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας με ένα μίγμα εθνικής και κοινοτικής χρηματοδότησης, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Ειδικότερα, και στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής επιλογής να στηριχθεί έμπρακτα το δικαίωμα όλων των πολιτών στην Υγεία, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου προώθησε και υπέγραψε νέα πρόσκληση για τη συμμετοχή 21 νοσοκομείων της Αττικής σε σχετική δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020».

Η δράση συνολικού προϋπολογισμού 13.356.880 ευρώ, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 10 «Ανάπτυξη - Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Με την πρόσκληση, καλούνται να υποβάλουν προτάσεις στο ΠΕΠ «Αττική 2014-2020» τα εξής νοσηλευτικά ιδρύματα: Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο, Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας "Η Παμμακάριστος", Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, Γ.Ν. Ν.Ιωνίας "Κωνσταντοπούλειο" - Πατησίων, Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Οι 'Αγιοι Ανάργυροι", Γ.Ν.Α. "Γ.Γεννηματάς", Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός", Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η Σωτηρία", Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα, Α.Ο.Ν.Α. "Ο 'Αγιος Σάββας", Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο, Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., Γ.Ν.Α. "Η Ελπίς", Ν.Α. & Δ.Ν.Α. "Ανδρέας Συγγρός", Γ.Ν.Α. "Λαϊκό", Γ.Ν. Παίδων “ Αγλαΐα Κυριακού”, Νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου", Γ.Ν.Π. "Τζάνειο", Π.Γ.Ν. "Αττικόν", Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόσκληση αυτή η Περιφέρεια συμπληρώνει σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων- χρηματοδοτήσεων για τη στήριξη του τομέα της Υγείας.

Ειδικότερα οι χρηματοδοτήσεις αυτές αφορούν:

- Την προμήθεια υπερσύγχρονου και απαραίτητου εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής, κόστους 40,6 εκατ. ευρώ (απόφαση για την οποία μάλιστα χρειάστηκε και νομοθετική ρύθμιση).

- Την προμήθεια νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ κόστους 3,6 εκατ. ευρώ.

- Την προμήθεια εξοπλισμού πρωτοβάθμιας υγείας και Κέντρου Υγείας Κερατσινίου κόστους 9,5 εκατ. ευρώ.

- Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κάλυψη επειγουσών ελλείψεων ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ.