Πολάκης και Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, κατά τη συνάντησή τους στάθηκαν ιδιαλιτερα στο γεγονός ότι όι ανάπηροι που συμμετέχουν σήμερα στην πολιτική, δεν απέκτησαν το δικαίωμά τους αυτό "ελέω Θεού" ή από τη "συμπόνια" των υπολοίπων.

Την κοινή πεποίθηση ότι το νομικό πλαίσιο που προστατεύει την εργασία για τους πολίτες με αναπηρία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την απόκτηση ίσων ευκαιριών για τους πολίτες αυτούς, επαναβεβαίωσαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά τη συνάντηση τους στο υπουργείο Υγείας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται πως «συμφώνησαν επίσης ότι οι ανάπηροι συμπολίτες μας που συμμετέχουν σήμερα στον πολιτικό στίβο, δεν απέκτησαν το δικαίωμά τους αυτό "ελέω Θεού" ή από τη "συμπόνια" των υπολοίπων. Ήταν απόρροια, μεταξύ άλλων, των πολύχρονων προσπαθειών και συλλογικών αγώνων του αναπηρικού κινήματος, ενάντια σε αναχρονιστικές προσεγγίσεις και αποκλεισμούς που ενσωμάτωσαν με θεσμικό (ή μη) τρόπο παλιότερες κυβερνήσεις».

«Χαρακτηριστικά», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι εκπρόσωποι του ΠΑ.Σ.ΠΑ. αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις στο παρελθόν όπου υπουργός τους αποκάλεσε "στυμμένες λεμονόκουπες", άλλος υπουργός έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν ΑμεΑ, ενώ βουλευτές αμφισβητούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία. Για τους λόγους αυτούς επισήμαναν, ότι όσοι φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν πολίτες ΑμεΑ στον εθνικό ή ευρωπαϊκό πολιτικό στίβο, οφείλουν να το κάνουν με σεβασμό στον εαυτό τους και σε όσους/ες εκπροσωπούν, χωρίς να απαξιώνουν κατακτήσεις πολύχρονων αγώνων».

Από την πλευρά του ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΠΑ.Σ.ΠΑ. για την πρόθεσή του να συνεργαστεί μαζί τους διεξοδικά το επόμενο διάστημα και από κοινού με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των προϊόντων που είναι αναγκαία για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, να επιτύχουμε σημαντικές μειώσεις στις τιμές των προϊόντων αυτών και στη συμμετοχή των ασφαλισμένων».