Η ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού στη Γαλλία, όπου καταγράφονται σχεδόν 950 κρούσματα, ανάμεσά τους 16 θάνατοι, έχει σημάνει γενική κινητοποίηση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα. Νέα κρούσματα σε κρουαζερόπλοιο στο Νείλο, εντείνουν και στην Αίγυπτο τις ανησυχίες. Στη Βρετανία, 206 τα κρούσματα.

Στη Γαλλία, η γενική κινητοποίηση αφορά κυρίως στις δύο πλέον πληγείσες περιοχές, την Ουάζ (βόρεια) και τον 'Ανω Ρήνο (βορειοανατολικά) όπου τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα είναι κλειστά από τη Δευτέρα για 15 ημέρες.

Πέντε ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία από τον νέο κοροναϊό, αυξάνοντας έτσι σε 16 τον συνολικό αριθμό των θανόντων από τη νόσο στη χώρα, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων είναι 949, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Ζερόμ Σαλμόν.

Συνολικά 45 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δηλαδή έξι περισσότεροι σε σχέση με χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Έως σήμερα, ο ιός Covid-19 είναι παρών σε ορισμένα εδάφη και κυκλοφορεί, παρότι δεν είναι παρών παντού στη χώρα", υπογράμμισε το υπουργείο.

Σε όλη τη Γαλλία διατηρείται συνεπώς ο συναγερμός στο επίπεδο 2, παρότι το πέρασμα στο επίπεδο 3, αυτό της επιδημίας, είναι αναπόφευκτο μεσοπρόθεσμα.

Αίγυπτος: 33 νέα κρούσματα κοροναϊού σε κρουαζιερόπλοιο στον Νείλο

Στα 48 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κοροναϊού στην Αίγυπτο, μετά τις χθεσινοβραδυνές δηλώσεις της υπουργού Υγείας, Χάλα Ζάγιεντ, ότι καταγράφηκαν 33 νέα κρούσματα κοροναϊού στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο στον Νείλο που έπλεε από το Ασουάν προς το Λούξορ και όπου είχαν καταγραφεί χθες 12 κρούσματα, που ήταν Αιγύπτιοι εργαζόμενοι.

Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι ανάμεσα στα νέα κρούσματα περιλαμβάνονται 19 αλλοδαποί.

Το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 171 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 101 αλλοδαπών και 70 Αιγυπτίων, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Αλ Αχράμ».

Στα 206 ανήλθαν τα κρούσματα στη Βρετανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 43 και έφθασε τα 206, ανακοίνωσαν σήμερα βρετανοί αξιωματούχοι υγείας.

Μέχρι στιγμής στη χώρα δύο ασθενείς που είχαν μολυνθεί με τον κοροναϊό κατέληξαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.