Επιδεινώνεται, δυστυχώς, η κατάσταση διεθνώς με τις απώλειες ζωών να αυξάνονται καθημερινά με ταχύτητα, δημιουργώντας μία εικόνα ανεξέλεγκτης κατάστασης, παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, έστω και εκ των υστέρων σε μερικές χώρες.

Ιταλία: Κομμένες λειτουργίες, γάμοι και κηδείες μέχρι 3 Απριλίου

Η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά του κοροναϊού, αποφάσισε ότι οι λειτουργίες θα σταματήσουν σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μέχρι τις 3 Απριλίου,

Δεν θα τελούνται γάμοι ούτε κηδείες σε εκκλησιαστικούς χώρους. «Πρόκειται για μια οδυνηρή απόφαση, η οποία όμως ενδείκνυται ως συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας», τονίζει η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων.

Παράλληλα, αποσαφηνίζει ότι ασπάζεται και εφαρμόζει τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού, διότι η Καθολική Εκκλησία ανησυχεί για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Γαλλία: 19 νεκροί, 1.126 τα κρούσματα

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τρεις νέους θανάτους από τον κοροναϊό, οι οποίοι αυξάνουν σε 19 τον αριθμό των θανάτων στη χώρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία, κι ενώ ο αριθμός των αναφερόμενων λοιμώξεων αυξάνεται επίσης.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 1.126 από τις 16.00 ώρα Ελλάδος σήμερα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 177 κρουσμάτων σε σχέση με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε αργά χθες, Σάββατο, ο οποίος είχε αυξηθεί κατά 336 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο.

ΗΠΑ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο 'Ορεγκον

H κυβερνήτης του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης 60 ημερών, καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού στην πολιτεία διπλασιάστηκαν σε 14.

"Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι πολίτες του 'Ορεγκον να είναι ασφαλείς", δήλωσε η Μπράουν σε συνέντευξη Τύπου.

Ένας 60χρονος Γερμανός ο πρώτος νεκρός από κοροναϊό στην Αίγυπτο

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ενός 60χρονου Γερμανού τουρίστα από τον κοροναϊό, τον πρώτο θάνατο από τον ιό Covid-19 στη χώρα.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε με πυρετό στις 6 Μαρτίου στο νοσοκομείο της πόλης Χουργκάντα της Ερυθράς Θάλασσας, μόλις έφθασε στην πόλη από το Λούξορ. Ο ασθενής εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά αρνήθηκε να μεταφερθεί σενοσοκομείο αναφοράς όπου θα τίθετο σε απομόνωση, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάλιντ Μεγκάχιντ δήλωσε ότι ο Γερμανός τουρίστας διαγνώστηκε με τον κοροναϊό στις 7 Μαρτίου. «Ο ασθενής παρουσίασε υψηλό πυρετό και αναπνευστική ανεπάρκεια πριν από το θάνατό του την Κυριακή», ανέφερε.