Σε έξι ανέρχονται οι θάνατοι από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, καθώς ένα ακόμη άτομο έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με πληροφορίες. (Ενημέρωση 18:20) Η σημερινή ενημέρωση για τοων αριθμό και την κατάσταση των κρουσμάτων.

Έξι οι νεκροί από τον κοροναϊό - Κατέληξε 70χρονος στην Καστοριά

Ένα νέο θύμα είχε σήμερα η επιδημία του κοροναϊού. Πρόκειται για 70χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς και υπέφερε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Την είδηση έχουν δημοσιοποιήσει τοπικά μέσα, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από τον κορονοϊό στην Καστοριά, και τον έκτο στην Ελλάδα, ενώ όλα τα θύματα από τον ιό είναι άντρες, που είχαν ήδη προβλήματα με την υγεία τους.

 

Η σημερινή επίσημη ενημέρωση

Σαράντα έξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 464. Από αυτά, 72 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο

Οι συμβουλές προς τον γενικό πληθυσμό δεν αλλάζουν. Δεν συστήνεται έλεγχος, για ασθενείς που έχουν ήπια συμπτωματολογία και δεν ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωμα με τον λοιμωξιολόγο, τα σημερινά δεδομενα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάδες έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Ακόμη, έκανε γνωστό πως παράγοντας κινδύνου είναι και η παχυσαρκία.