Όλο και μεγαλώνει ο απολογισμός των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία του κοροναϊού. Σήμερα έγινε γνωστός ο θάνατος τριών ανθρώπων, ανεβάζοντας το σύνολο σε 9. Η επίσημη ενημέρωση.

Στους  495 ανέρχονται πλέον οι συμπολίτες μας που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό SARS-CoV-2, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κοροναϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. 84 εξ αυτών είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 90 νοσηλεύονται και 20 είναι διασωληνωμένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο 3 άνθρωποι, ενώ μέχρι την απογευματινή ενημέρωση γνωρίζαμε μόνο για 2.

Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι κατέληξε από την Covid - 19 στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» στην Αθήνα, ένας άνδρας ηλικίας 80 ετών που έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Το πρωί, έγινε γνωστό ότι κατέληξε μετά από επιπλοκές της λοίμωξης του κοροναϊού άνδρας ηλικίας άνω των 85 ετών που νοσηλευόταν στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ο άνδρας από την Δαμασκηνιά (ένα από τα δύο χωριά της περιοχής που έχουν τεθεί σε καραντίνα), νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο. Είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το χωριό που βρίσκεται σε καραντίνα.