(Upd). Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 71 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 892 ,ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, διασωλημένοι είναι οι 54 ενώ στους 26 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους. 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η πανδημία «δεν δείχνει σημάδια εκθετικής αύξησης, δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, είμαστε στην αρχή της μάχης, ο ιός μπορεί να χτυπήσει και νέους ανθρώπους όπως είδαμε με τον γερμανό καθηγητή στην Κρήτη». Αφού τόνισε ότι «παραμένουμε σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης», επισήμανε: «Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα», υπογράμμισε. «Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης», εκτίμησε.

Ο κ. Τσιόδρας αρχίζοντας τις δηλώσεις του, ανακοίνωσε ότι παγκοσμίως υπάρχουν 492.000 κρούσματα και 22.000 θάνατοι.

Οι νέοι θάνατοι

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 26. Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι υπάρχει νεκρός από τον κορονοϊό στη Γλυφάδα. Ο 70ρονος άνδρας κατέληξε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Το σπίτι του βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πόλης των νοτίων προαστίων της Αττικής. Ήδη υπάρχει κινητοποίηση, όχι μόνο για την κηδεία αλλά και για να τεθεί σε καραντίνα η πολυκατοικία του νεκρού. Η σύζυγος του νοσηλεύεται, αλλά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Ένας ακόμα ασθενής έχασε τη ζωή του νωρίτερα από τον νέο ιό. Πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρα από τη Δαμασκηνιά Βοΐου στην Κοζάνη. Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες είχε χάσει τη ζωή του και ο 90χρονος πατέρας του.

Σημειώνεται πως το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ένας ακόμη ασθενής, ένας 46χρονος στρατιωτικός έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό. Ο άτυχος στρατιωτικός είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν, όπως μεταδίδει το xanthinea.gr. Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, ο στρατιωτικός που απεβίωσε αποτελεί τον δεύτερο ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πεθαίνει στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.