Η κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού στην Ρωσία δεν έχει περάσει ακόμη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της διάσκεψης του Ανώτατου Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU).

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η κορύφωση της νόσου στη Ρωσία δεν έχει ακόμη περάσει» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας ότι «παρακολουθούμε προσεκτικά την υγειονομικο-επιδημιολογική κατάσταση στην Ρωσία, λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και άλλα μέτρα, ώστε να αναχαιτίσουμε την διασπορά του κορονοϊού».

Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες επιβαρύνεται ουσιαστικά το σύστημα υγείας και επισήμανε ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των χωρών και των χωρών μελών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Τέλος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμανε την ανάγκη λήψης εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ τόνισε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία που δέχονται ασθενείς με κορονοϊό θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο για του πολίτες. Παράλληλα υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή χτίζονται με πρωτοβουλία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας 16 εξειδικευμένα νοσοκομεία τα οποία θα παραδοθούν σύντομα.

Ρωσία-κορονοϊός: Στα 21.102 τα κρούσματα και 170 οι νεκροί από την Covid-19

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Ρωσία αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 2.774, φθάνοντας συνολικά τα 21.102 κρούσματα σε 82 περιφέρειες της χώρας, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κροονοϊού.

Κατ' αυτόν τον τρόπο τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 15,1% το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Συνολικά έχουν αναρρώσει 1.694 άτομα εκ των οποίων τα 224 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ οι νεκροί έφθασαν συνολικά τους 170 (οι 22 το τελευταίο εικοσιτετράωρο).

Στη Μόσχα καταγράφηκαν 1.489 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά στην πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί 13.002 κρούσματα.

Υπό ιατρική παρακολούθηση βρίσκονται 133.000 άτομα στην Ρωσία, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 1.400.000 τεστ

Περίπου 133.000 Ρώσοι πολίτες εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση καθώς αξιολογούνται ως ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική εποπτική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).

Σύμφωνα την Rospotrebnadzor έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.400.000 τεστ κορονοϊού, εκ των οποίων τα 66.000 ο τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Το Θέατρο Μπαλσόι και η Google συμφώνησαν να συνεχίσουν την προβολή παραστάσεων όπερας και μπαλέτου μέσω του YouTube

Το Κρατικό Θέατρο Μπαλσόι και η Google ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν να προβάλλουν μια σειρά παραστάσεων όπερας και μπαλέτου του φημισμένου θεάτρου μέσω του επίσημου καναλιού που διαθέτει το Θέατρο Μπαλσόι στο YouTube.

Από τις 15 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά τις παραστάσεις μπαλέτου «Σπάρτακος», «Δον Κιχώτης», «Ήρωας των καιρών μας», «Φωτεινό ρυάκι», «Κουρσάρος» και τις όπερες «Καταρίνα Ισμαΐλοβα» και «Σατκό», καθώς και τη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στην 175η επέτειο από την γέννηση του Ρώσου συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι Κόρσακοφ.

«Το καθεστώς αυτοαπομόνωσης που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού θα παραταθεί στην χώρας μας έως τις 30 Απριλίου και το θέατρο Μπαλσόι αποφάσισε να παρατείνει την μετάδοση των παραστάσεων που έχει κινηματογραφήσει και διατηρεί στο «χρυσό αρχείο» μέσω του επίσημου καναλιού που διαθέτει στο YouTube», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Θεάτρου Μπαλσόι Καταρίνα Νόβικοβα.

Η ίδια ανέφερε ότι κατά την πρώτη περίοδο των on-line προβολών μέσω του καναλιού You Tube, που διήρκεσε από τις 27 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου, οι πρώτες έξι μεταδόσεις παραστάσεων συγκέντρωσαν 6,5 εκατομμύρια θεάσεις από 134 χώρες. Μόνο την «Ωραία κοιμωμένη», είπε Νόβικοβα συγκέντρωσε μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο 1,5 εκατομμύριο θεάσεις.