Τα μειωμένα κρούσματα και οι λιγότεροι θάνατοι σε τρείς χώρες Ιταλία, Γαλλία και Αυστρία, δίνουν ελπίδες για περαιτέρω μείωση των οδυνηρών συνεπειών του κορωνοϊού και σταδιακή, έστω και με αργούς ρυθμούς, επάνοδο των κοινωνιών σε ομαλότερες συνθήκες.

 

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 178.972. Οι νεκροί έφτασαν τους 23.660. Παράλληλα, 47.055 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 175.925 και είχαν χάσει την ζωή τους 23.227 άνθρωποι ενώ 44.927 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 433 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.047 νέα κρούσματα, 2.128 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

2.635 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 25.033 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 80.589 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 65.236 και οι νεκροί 12.213. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 22.560, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 3.023. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 15.935, με 1.087 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού μειώνεται σημαντικά (444 λιγότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 49 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι θεραπευμένοι είναι 72 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο. Η κυβέρνηση της Ρώμης, όμως, προς το παρόν δεν εννοεί να δώσει «πράσινο φως» στην μαζική επαναλειτουργία επιχειρήσεων και δημοσίων υπηρεσιών πριν από τις 4 Μαίου, λόγω και του ότι σε πόλεις όπως το Μιλάνο και το Τορίνο, τα νέα κρούσματα δεν έχουν ακόμη περιοριστεί με ουσιαστικό τρόπο.

Γαλλία: 19.718 οι θάνατοι. Σταθερή μείωση του ρυθμού της αύξησης των θανάτων και των ασθενών στην εντατική

Η Γαλλία πλησιάζει το όριο των 20.000 θανάτων, καθώς 395 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας σε 19.718 τον συνολικό αριθμό των θανάτων της επιδημίας Covid-19 στην χώρα. Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των θανάτων μειώνεται, μαζί με τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γαλλίας Ζερόμ Σαλομόν ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο συνολικός αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική μειώθηκε για 11η συνεχή ημέρα, του 5.744, στο χαμηλότερο επίπεδο από την 30ή Μαρτίου.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι η κατάσταση στην Γαλλία βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά, αλλά προειδοποίησε ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η πίεση επί των νοσοκομείων μειώνεται, με την συνεχή μείωση των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική, είπε ο Εντουάρ Φιλίπ.
Αντίθετα, η οικονομική κρίση που προέρχεται από την επιδημία του κορονοϊού μόλις ξεκίνησε και θα είναι «βίαιη», προειδοποίησε.

Αυστρία-"Χαρμόσυνο σημάδι" οι πρόσφατοι αριθμοί των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα

Ως "χαρμόσυνο σημάδι" εκτιμούν τους τελευταίους αριθμούς των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα τους, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος και επικεφαλής των συγκυβερνούντων Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους.
Για πρώτη φορά σήμερα και σε 24ωρη σύγκριση, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, βρέθηκε κάτω από το 100, όμως για να συνεχιστεί αυτή η τάση, απαιτείται περαιτέρω προσοχή, αναφέρουν οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι βρίσκονται επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού των δύο κομμάτων τους.
Ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι :"ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί για πολύ ακόμη, στο τέλος της ημέρας μόνον τότε θα έχουμε επιτύχει, εάν θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα που ισχύουν και περιορίσουμε τις κοινωνικές μας επαφές, και, όσο καλύτερα το πετυχαίνουμε αυτό τόσο γρηγορότερα θα μπορούμε να επιστρέψουμε πάλι στην κανονικότητα και να χαλαρώσουμε τα μέτρα".
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από χθες έως σήμερα καταγράφηκαν "μόνον" 78 νέα κρούσματα, το απόγευμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Αυστρία ανερχόταν σε 14.696, αλλά την ίδια στιγμή έχουν αποθεραπευθεί 10.501 άνθρωποι, έως τώρα έχουν διενεργηθεί 179.243 διαγνωστικά τεστ.
"Επίκαιρα" νοσούν 3.796 άνθρωποι -- αριθμός που σημαίνει ότι μέσα σε μία εβδομάδα παρουσίασε μείωση κατά 40% -- και μόνον οι 817 από αυτούς νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ, συνολικά 452 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αυστρία από τον κορονοϊό.