Οι αρχές των περιφερειών της Απουλίας και της Φριούλι-Βενέτσια-Τζούλια, ζήτησαν από την Ρωσία να στείλει Ρώσους στρατιωτικούς του υγειονομικού για να τις συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε από την Ρώμη ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Σεργκέι Ράζοφ.

 

«Κυβερνήτες περιφερειών της Ιταλίας ήδη απευθύνονται επισήμως με την παράκληση να στείλουμε τους δικούς μας στρατιωτικούς για να συνδράμουν σε έργα απολύμανσης. Παρόμοια αιτήματα έχουν υποβάλλει οι κυβερνήτες των περιφερειών Πιεμόντε, της Απουλίας και της Φριούλι-Βενέτσια-Τζούλια», δήλωσε ο Ράζοφ, επισημαίνοντας ότι η ρωσική βοήθεια δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με κάποιους πολιτικούς όρους.

Στις 21 Μαρτίου κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε συμφωνήθηκε η Μόσχα να παράσχει στην Ρώμη την αναγκαία βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στο διάστημα 22-25 Μαρτίου στην Ιταλία εστάλησαν 15 ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη τα οποία μετέφεραν 100 Ρώσους στρατιωτικούς γιατρούς (ιολόγους επιδημιολόγους), οκτώ διμοιρίες με ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό, όπως ιατρικό διαγνωστικό εξοπλισμό και εξοπλισμό για την διενέργεια απολυμάνσεων. Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί εργάζονται στην πόλη Μπέργκαμο (περιφέρεια της Λομβαρδίας), η οποία επλήγη περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού.