O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε παρά πολύ καλές ζητήσεις με όσους ανέπτυξαν το δεύτερο ρωσικό υποψήφιο εμβόλιο κατά του Covid-19.

«Θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια άποψη για το εμβόλιο, μόνο όταν δούμε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης 3» δήλωσε η Επικεφαλής Επιστήμων του ΠΟΥ, Σόμια Σβαμινάθαν, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Γενεύη.

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο φέρει την ονομασία EpiVacKorona και έχει αναπτυχθεί από το επιστημονικό Κέντρο ιολογίας και επιδημιολογίας Vector του Νοβοσιμπίρσκ.

Η παραγωγή του τρίτου (!) ρωσικού εμβολίου ενδέχεται να αρχίσει στην Ρωσία το 2021

Η παραγωγή του τρίτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού ενδέχεται να αρχίσει στην Ρωσία τον επόμενο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

Σύμφωνα με τον Μαντούροφ, όλες οι παραγωγικές μονάδες που θα ασχοληθούν με την παραγωγή του εμβολίου θα πρέπει έως το τέλος του χρόνου να ενταχθούν στην διαδικασία αυτή και αφότου πραγματοποιηθούν οι κλινικές δοκιμές θα αρχίσει η παραγωγή του.

Συνολικά, είπε ο Μαντούροφ, 18 εταιρείες και ερευνητικά κέντρα βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά μέχρι στιγμής "έχω ακούσει για τρία εμβόλια".

Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο Sputinik-V αναπτύχθηκε από το Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο φέρει την ονομασία EpiVacKorona και έχει αναπτυχθεί από το επιστημονικό Κέντρο ιολογίας και επιδημιολογίας Vector του Νοβοσιμπίρσκ και το τρίτο από το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.