Παρά την πανδημία, η έγκριση νέων κλινικών μελετών στη χώρα μας συνεχίζει να βελτιώνεται, αντανακλώντας την αναπτυξιακή ώθηση που έχει δώσει το μέτρο του συμψηφισμού των δαπανών για έρευνα με την αυτόματη επιστροφή (clawback), αλλά και την ευρύτερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι εγγενείς αδυναμίες, όπως είναι η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις, παραμένουν και έχουν επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας.

Φαίνεται ότι είναι ανάγκη η Πολιτεία να εκπονήσει ένα στρατηγικό σχέδιο με ορίζοντα τριετίας, ώστε με την αποδρομή της covid-19, να ξεκινήσει μία συγκροτημένη προσπάθεια επανεκκίνησης.

Οι εξελίξεις στις κλινικές μελέτες θα βρεθούν στο επίκεντρο του συνεδρίου Clinical Research Conference 2021 με τίτλο: «Οι κλινικές μελέτες μετά την πανδημία», το οποίο διοργανώνει η ethosEVENTS σε συνεργασία με τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας virus.com.gr και το περιοδικό πολιτικής της υγείας Pharma & Health Business, για 10η χρονιά, στις 9 Δεκεμβρίου 2021 σε μια ψηφιακή παραγωγή, με την τεχνολογία LiveOn από το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex.

Υπεύθυνος Προγράμματος είναι ο κος Αιμίλιος  Nεγκής, Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού Pharma & Health Business και του portal virus.com.gr.

Στο Συνέδριο, μέσα από σημαντικές ομιλίες και συζητήσεις με εξέχοντες θεσμικούς ομιλητές, αλλά και εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας και της αγοράς, θα αναλυθούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Πώς εξελίσσεται ο συμψηφισμός clawback και επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων.
  • Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στις κλινικές μελέτες.
  • Ποια νέα θεσμικά και οικονομικά κίνητρα χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε τις κλινικές μελέτες στην Ελλάδα.
  • Πώς μπορεί να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία σε επίπεδο νοσοκομείων και ΥΠΕ.
  • H αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και ψηφιακής υγείας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κλινικών μελετών

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Κλειστή Συνάντηση Εργασίας με την συμμετοχή διοικητών και στελεχών νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) από όλη τη χώρα. Σκοπός της είναι να γίνει σε βάθος ενημέρωση και συζήτηση για την αξία των κλινικών μελετών. Η Συνάντηση Εργασίας θα πραγματοποιηθεί υβριδικά με κεντρικό εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο. Συντονιστής θα είναι ο κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης του Pharma & Health Business και του virus.com.gr.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, καταξιωμένοι επιστήμονες, που διενεργούν κλινική έρευνα στη χώρα μας, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων, οι οποίες χρηματοδοτούν κλινικές μελέτες, εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής,  στελέχη εταιρειών κλινικών μελετών (CROs) και δημοσιογράφοι.

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στον παρακάτω σύνδεσμο https://ethosevents.eu/clinical-research-conference-2021-dilosi-symmetochis/

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου https://ethosevents.eu/event/clinical-research-conference-2021/  , καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, και YouTube.