Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

«Γαλλία και Γερμανία επιθυμούν να καταστήσουν ευκολότερη την αναδιάρθρωση ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε δυσκολίες» μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε μία κακή συμφωνία, δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η κυβέρνηση αποδέχθηκε μία συμφωνία που αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα ανέφερε και τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ επικύρωσε σήμερα, σε ειδική συνεδρίαση, τη συμφωνία που υπογράφηκε την Κυριακή στις Πρέσπες με την Ελλάδα για την επίλυση του ονοματολογικού και τη μετονομασία της χώρας σε "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τις ελληνικές θέσεις σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα παρουσίασε στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, o υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής της Ελλάδας, Δημήτρης Βίτσας μετά από πρόσκληση που έλαβε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα.

"Η πλήρης στήριξη που παρέχει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στον Χρήστο Πριονίδη, αναφορικά με το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα στο οποίο προέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, αποκαλύπτει την κατρακύλα της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ