«Πρέπει να πούμε όχι στη συρρίκνωση των πολιτικών συνοχής, που είναι ένας από τους βασικούς ιδρυτικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI), αναφορικά με τον «Γενικό Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η ολλανδική θεωρία, «όλο λιγότερα και λιγότερα, και πιο κάτω για τον κοινοτικό προϋπολογισμό- οδηγεί σε ένα παραλογισμό, διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσθέτει στην ατζέντα των στόχων της νέα καθήκοντα τα τελευταία χρόνια».

Όπως είπε, «να κάνουμε περισσότερα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, και σωστά, να κάνουμε περισσότερα για την έρευνα, για την καινοτομία… αλλά όλα αυτά με λιγότερα χρήματα. Αυτό δεν γίνεται. Μόνο ο Ιησούς Χριστός είχε κάνει αυτό το θαύμα στο γάμο εν Κανά και πολλαπλασίασε το κρασί, τα ψάρια και τα ψωμιά για να θρέψει τους καλεσμένους».

«Εμείς, ως επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής, πρέπει να πούμε όχι στη συρρίκνωση των πολιτικών συνοχής, που είναι ένας από τους βασικούς ιδρυτικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι «με αυτό το πνεύμα θα προσεγγίσουμε τα θέματα του προϋπολογισμού».